eur:
391.93
usd:
361.32
bux:
72858.98
2024. július 26. péntek Anikó, Anna
Kamala Harris amerikai alelnök, a Demokrata Párt nem hivatalos elnökjelöltje beszél az Amerikai Tanárok Szövetségének 88. országos gyűlésén Houstonban 2024. július 25-én. Az elnökválasztást november 5-én tartják az Egyesült Államokban.
Nyitókép: MTI/AP/Tony Gutierrez

Kamala Harris nem finomkodott

Megbeszéléseket tartott a várható demokrata elnökjelölt Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnökkel, és arra kérte a közel-keleti vezetőt, hogy kössön békét a Hamásszal.

A BBC beszámolója szerint Kamala Harris „őszinte és konstruktív” megbeszéléseket folytatott Benjamin Netanjahúval, amely során keményebb hangnemet ütött meg, mint – korábban – Joe Biden. Egyebek mellett közölte, hogy „komoly aggályai” vannak a gázai civil áldozatok miatt – idézi a Portfolio.

„Itt az idő, hogy véget érjen a háború”

– fogalmazott Harris a találkozó után tartott sajtótájékoztatón.

Kifejtette: szerinte a helyzet rendezéséhez kétállami megoldásra van szükség (független Palesztinára és független Izraelre), és arra kérte az amerikaiakat, hogy foglalkozzanak a konfliktus „árnyalataival.”

Harris hangsúlyozta ugyanakkor, hogy az Egyesült Államok elköteleződése Izrael önvédelme felé „megrendíthetetlen.” Hozzátette: az nem teljesen mindegy viszont, pontosan hogyan védi meg magát a zsidó állam.

„Nem engedhetjük meg magunknak, hogy érzéketlenek legyünk a szenvedéssel szemben és én nem leszek csendben. Kössünk meg egy alkut, hogy legyen egy tűzszünetünk, ami véget vet a háborúnak” – tette hozzá.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.26. péntek, 18:00
Sós Csaba
a magyar úszóválogatott szövetségi kapitánya
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×