eur:
390.83
usd:
359.81
bux:
73174.1
2024. július 26. péntek Anikó, Anna
A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Forró Krisztián, a felvidéki Magyar Szövetség elnöke (j), Kelemen Hunor, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) elnöke (j2) és Pásztor Bálint, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke (j3) munkaebéden, amelyen Orbán Viktor miniszterelnök tárgyalt a határon túli magyar szervezetek vezetőivel Tusnádfürdőn 2024. július 26-án.
Nyitókép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

A határon túli magyar szervezetek vezetőivel tárgyalt Orbán Viktor

Orbán Viktor idén is értékelte a nemzetpolitika elmúlt esztendejét a határon túli magyar szervezetek vezetőivel Tusnádfürdőn – közölte a kormányfő sajtófőnöke.

A tanácskozáson Kelemen Hunor, a Romániai Magyar Demokratikus Szövetség elnöke, Forró Krisztián, a felvidéki Magyar Szövetség elnöke, Pásztor Bálint, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke, Jankovics Róbert, a Horvátországi Magyarok Demokratikus Közösségének elnöke, Orban Duąan, a Muravidéki Magyar Önkormányzati Nemzeti Közösség elnöke, Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, Nagy János, a Miniszterelnöki Irodát vezető államtitkár valamint Németh Zsolt, az Országgyűlés külügyi bizottságának elnöke vett részt.

A munkaebéden megállapították: az elmúlt évek nemzetpolitikájának köszönhetően a külhoni magyar közösségek az élet minden területén megerősödtek.

„Intézményrendszert tartunk fenn és fejlesztünk az oktatás, a kultúra, az egyházak, a sport és a média területén. Megerősítettük a külhoni magyar politikai intézményrendszert is. A 2023-as és 2024-es választásokon a Kárpát-medencei magyar pártok megtartották pozícióikat országos, regionális és helyi szinteken is” – olvasható a közleményben.

Címlapról ajánljuk

Őrültségből valóság: minden, amit az olimpiai megnyitóról tudni lehet

Balett a háztetőn, kötéltáncosok a Szajna felett, úszó zongora, lézershow az Eiffel-toronnyal – csak néhány, már publikus részlet a párizsi olimpia pénteki megnyitó ünnepségéről. A szervezők a francia történelem és kultúra sokszínűségét mutatják meg közel négy órában, egyedi körülmények között.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.29. hétfő, 18:00
Böcskei Balázs politológus, az IDEA Intézet stratégiai igazgatója
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet igazgatója
Az EU feladja a túlhalászás elleni harcban az egyik csatát

Az EU feladja a túlhalászás elleni harcban az egyik csatát

Az Európai Bizottság félretette a halak visszadobásának pazarló gyakorlatának visszaszorítására tett kísérletét, és lemondott a jogi lépésekről öt tagállam ellen, amelyeket azzal vádolnak, hogy nem hajtják végre a túlhalászás elleni szabályokat. A meghátrálás a halászati ágazat ellenőrzésére vonatkozó bizottsági megközelítés megváltoztatását jelzi, és egyes diplomaták szerint a döntés az EU összes part menti államában egyszerűbb helyzetet teremthet – írja a Financial Times.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×