eur:
390.24
usd:
359.66
bux:
73622.19
2024. július 23. kedd Lenke
Szlovák rendőrök határellenőrzést végeznek a somoskőújfalui határátkelőnél 2023. október 5-én. Szlovákia mától ideiglenesen visszaállította a határellenőrzéseket a magyar határon, az intézkedés egyelőre október 14-ig lesz hatályos. Pozsony az intézkedést az illegális migráció megfékezésének szükségességével indokolta. A magyar határon történő ellenőrzések újbóli bevezetésére egy nappal azt követően kerül sor, hogy szerdától Csehország és Lengyelország vezetett be hasonló intézkedést szlovák határán.
Nyitókép: MTI/Komka Péter

Újabb részletek a meggyilkolt magyar kézilabdázó ügyében

A Dunaszerdahelyi Járási Rendőrkapitányság halálokozás és hullagyalázás bűntette miatt indított eljárást.

A rendőrség őrizetbe vette a Nagymegyeren (Dunaszerdahelyi járás) holtan talált 31 éves nő barátját – írja a paraméter.sk.

A rendőrség kedden reggel a közösségi oldalán közölte, hogy halálokozás és hullagyalázás ügyében indítottak nyomozást. Az ügyész beleegyezését követően a rendőrség őrizetbe vette a nő 44 éves barátját. A hatóság a folyamatban lévő nyomozásra hivatkozva egyelőre nem közöl bővebb információkat.

Simsik Cyntiát vasárnapról hétfőre virradó éjszaka találták meg egy nagymegyeri házban, eltűnését múlt héten szerdán jelentették a hozzátartozói. Édesapja később azt nyilatkozta, hogy kapott egy hibátlanul megírt üzenetet a lányától, amiben az állt, hogy véget akar vetni az életének, az apa szerint azonban nem úgy tűnt, mintha Cyntia írta volna.

Azt követően azonnal a nagymegyeri házhoz sietett, ahol csak a nő barátját találta meg. A férfi közölte vele, hogy Cyntia nincs ott, és közösen a keresésére indultak. Az elkövetkező napokban intenzíven keresték, napokkal később a rendőrök találták meg a lány holttestét, a helyi sajtó szerint egy műanyag zacskóba csavarva.

Simsik Cyntia Párkányban kezdett el kézilabdázni, de mivel csak felnőtt csapata volt a városnak, így fiatalként nagyon kevés játéklehetőséghez jutott. Így került tanulmányain keresztül Budapestre és a Szent István SE-be. Innen szúrta ki a DVSC, később pedig a Dorog, a Szombathelyi Haladás, a Csurgó és a Komárom színeiben is játszott, összesen 371 mérkőzésen játszott Magyarországon, ezeken 1730 gólt dobott.

Címlapról ajánljuk

Uniós pénz blokkolásával válaszol Magyarország az ukrán olajleállítási lépésre

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter egy interjúban számolt be a magyar döntésről azután, hogy Kijev egy szankciós intézkedéssel leállította az orosz Lukoil Ukrajnán áthaladó szállításait. Ez hazánkon kívül Szlovákiát is érzékenyen érinti, a két ország közösen fordult az Európai Bizottsághoz, de ezen kívül további lépések jönnek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.23. kedd, 18:00
Csizmazia Gábor
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×