eur:
390.18
usd:
359.55
bux:
73622.19
2024. július 23. kedd Lenke
A jemeni húszik kamikaze drónja. Forrás: WarZone
Nyitókép: Forrás: WarZone

Élet-halál harc a Vörös-tengeren egy drónnal – videó

Nem sokon múlt, hogy a jemeni lázadók egyik tengeri drónja eltaláljon egy konténerszállító hajót.

A hatalmas áruszállító a Vörös-tengeren hajózott, amikor az ukrán legénység észrevette a víz felszínén feléjük száguldó drónt. A robot többször is irányt váltott, ám közben egyre közelebb került a teherhajóhoz.

Az ukrán tengerészek ekkor tüzet nyitottak rá, de a gépkarabélyok lövedékei csak nem akarták eltalálni a húszi lázadók drónját. Aztán, szinte az utolsó pillanatban, amikor a robot már szinte elérte a konténerszállítót sikerült kilőni. A szerencsés lövést hatalmas detonáció követte jelezve, hogy a robot komoly mennyiségű robbanóanyagot szállított.

A halálos küzdelmet az egyik matróz telefonjával felvette és az X-en publikáló egyik ukrán oldal jelentette meg.

Az iráni támogatást élvező jemeni iszlám szélsőségesek hónapok óta tartják rettegésben a Vörös-tengeren hajózó áruszállítókat. Azt hangoztatják, hogy támadásaikkal a gázai palesztinokat akarják segíteni. Valójában azonban súlyos károkat okoznak az európai és az amerikai gazdaságnak azzal, hogy Távol-keletről érkező hajókat Afrika megkerülésére kényszerítik.

Pár napja a húszik dróncsapást mértek Tel-Avivra is, megölve egy embert és sokakat megsebesítettek. Vezérük, Abdul-Malik al-Húszi bejelentette, hogy háborút akar Izraellel.

Megfigyelők arra hívják fel a figyelmet, hogy a lázadók vezére mennyire abszurd helyzetbe kényszeríti a sajátjait. Miközben egy tőlük jó kétezer kilométerre lévő országgal akar háborúzni, a saját népe nyomorog, éhezik, mert Jemen, húszik által uralt nagyobbik részén, romokban hever a gazdaság.

Címlapról ajánljuk

A kőolajtranzit-tilalom miatt akár fel is függeszthetik Ukrajna uniós társulási szerződését

Magyarország és Szlovákia először egy konzultációs eljárás, utána pedig egy választott bíróság döntésében bízhat, ha ismét Ukrajnán keresztül akar kapni orosz kőolajat – mondta az InfoRádióban Tóth Norbert nemzetközi jogász.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.24. szerda, 18:00
Perlusz László
a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége főtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 23. 18:56
×
×
×
×