eur:
390.78
usd:
358.98
bux:
72940.89
2024. július 21. vasárnap Dániel, Daniella
A Republikánus Párt elnökjelöltségére pályázó Donald Trump volt amerikai elnök támogatóihoz beszél a dél-karolinai Columbiában tartott kampánygyűlésén 2024. február 24-én, a Republikánus Párt Dél-Karolina államban rendezett előválasztásának napján. Trump a szavazatok közel hatvan százalékát, míg Nikki Haley volt dél-karolinai kormányzó és egykori amerikai ENSZ-nagykövet a voksok közel negyven százalékát szerezte meg. Az elnökválasztást november 5-én tartják az Egyesült Államokban.
Nyitókép: MTI/AP/Andrew Harnik

Megszólalt Donald Trump Joe Biden visszalépéséről

A republikánusok elnökjelöltje a CNN-nek nyilatkozott, illetve posztolt saját közösségi hálózatán.

Joe Biden vasárnap bejelentette, hogy visszalép a Demokrata Párt elnökjelöltségéért folyó kampányból, és Kamala Harris alelnököt támogatja a továbbiakban.

A CNN el tudta érni telefonon a Republikánus Párt elnökjelöltjét. Donald Trump azt nyilatkozta, hogy szerinte Harrist könnyebb lesz legyőznie, és Biden a legrosszabb elnök az ország történetében.

A Donald Trump tulajdonában álló Truth Social-on a volt elnök azt írta, hogy "Joe Biden nem volt alkalmas elnökjelölt, és semmiképpen sem alkalmas elnöknek, és soha nem is volt az". Szerinte az elnöki pozíciót csak hazugságokkal, álhírekkel szerezte meg, illetve a körülötte dolgozók, beleértve az orvosát és a médiát, tudták, hogy "nem képes elnök lenni, és nem is volt az". Felrótta Bidennek, hogy migránsok milliói lépik át a határokat, köztük terroristák is.

"Sokat fogunk szenvedni az elnöksége miatt, de az általa okozott károkat nagyon gyorsan orvosolni fogjuk" - írta.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.22. hétfő, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Biden visszalépett - Hogyan tovább az amerikai elnökjelölti versenyben?

Biden visszalépett - Hogyan tovább az amerikai elnökjelölti versenyben?

Joe Biden regnáló amerikai elnök vasárnap este bejelentette visszalépését a 2024-es amerikai elnökválasztástól. Már Biden utódja is meg lehet, hiszen az elnök Kamala Harris alelnök elnökjelöltségét támogatja. Az eddigi pollok alapján ez azonban nem javítaná jelentősen a demokraták esélyeit Donald Trump republikánus elnökjelölttel szemben, aki úgy fogalmazott, hogy Harrist még könnyebb lesz megvernie, mint Bident.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×