eur:
392.43
usd:
360.71
bux:
72431.3
2024. július 16. kedd Valter
alagút
Nyitókép: Pixabay

Az égnek állva beszorult egy alagút bejáratába egy utasszállító busz, sok a sérült - képek

Alagút falának ütközött, majd szinte függőleges helyzetben a bejáratba szorult egy ruhagyári dolgozókat szállító busz Spanyolország északkeleti részén. A balesetben három ember súlyosan megsérült, több tucatnyi utas kisebb sérüléseket szenvedett - közölték kedden a spanyol hatóságok.

A busz az egyebek közt a Zara divatmárkát birtokló Inditex spanyol ruházati konszern 52 dolgozóját szállította Barcelonából Torderába, az ottani üzembe - mondta Xavier Amor, Pideda del Mar polgármestere a spanyol közszolgálati televíziónak (TVE).

A busz helyzete arra enged következtetni, hogy még az alagútba való behajtás előtt a sztráda szélének ütközött, a jármű eleje a magasba emelkedett és elérte az alagút bejáratának tetejét, ezt követően majdnem függőleges helyzetben "fennakadt" az alagút bejáratánál.

A katalán katasztrófavédelem jelentése szerint három utast válságos állapotban helikopterrel egy barcelonai kórházba szállítottak, a busz több tucatnyi többi sérültjét pedig egy helyi kórházban látják el.

A baleset a Földközi-tenger partján fekvő Pideda del Mar város közelében történt. A közlekedési hatóságok az autópálya észak felé vezető oldalát lezárták, tájékoztatásuk szerint több órába is telhet, amíg a buszt eltávolítják az alagút bejáratából.

(A nyitókép illusztráció.)

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×