eur:
390.14
usd:
359.42
bux:
73622.19
2024. július 23. kedd Lenke
A 2024. február 27-i képen Robert Fico szlovák kormányfő érkezik a Visegrádi négyek (V4) prágai tanácskozására. Ficó 2024. május 15-én lőfegyveres incidensben megsebesült Nyitrabányán (Handlova) egy kihelyezett kormányülés után. A kormányfőt kórházba szállították. A feltételezett tettest őrizetbe vették.
Nyitókép: MTI/AP/Petr David Josek

Újabb politikus elleni merénylettől tart Robert Fico

A szlovák miniszterelnök szerint a progresszív ideológiai rákként terjed.

Robert Fico a felvételen azt állítja, hogy a merénylő, Juraj Cintula, aki a május 15-ei kihelyezett kormányülés után többször is meglőtte, ellenzéki aktivista volt, amire neki „tucatnyi bizonyítéka” van. A miniszterelnök egyúttal megismételte, az ellenzék kizárólag „gyűlöletet terjeszt”, ezáltal felelőseivé válnak a következő támadásnak - írja az ujszo.com.

Azt, hogy pontosan milyen bizonyítékokról lehet szó, nem pontosította, mint ahogyan azt sem, hogy milyen konkrét kijelentéseket tett az ellenzék, amelyek a támadáshoz vezethetnének.

Fico bírálta a PS-t és az SaS-t, amiért kritizálták a Szent Ciril és Metód napja alkalmából péntek este elmondott beszéde miatt. A kormányfő az eseményen kijelentette, a „progresszív ideológiai rákként terjed”.

„Az ellenzék július 5-e után merénylethez hasonló cselekmények elkövetésére buzdítja aktivistáit. Abban, hogy ezek a támadások be fognak következni, egy másodpercig sem kételkedem” – tette hozzá.

Címlapról ajánljuk
A kőolajtranzit-tilalom miatt akár fel is függeszthetik Ukrajna uniós társulási szerződését

A kőolajtranzit-tilalom miatt akár fel is függeszthetik Ukrajna uniós társulási szerződését

Magyarország és Szlovákia először egy konzultációs eljárás, utána pedig egy választott bíróság döntésében bízhat, ha ismét Ukrajnán keresztül akar kapni orosz kőolajat – mondta az InfoRádióban Tóth Norbert nemzetközi jogász.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.24. szerda, 18:00
Perlusz László
a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége főtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 23. 18:56
×
×
×
×