eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály
Az osztrák válogatott tagjai ünnepelnek a németországi labdarúgó Európa-bajnokság D csoportjának harmadik fordulójában játszott Hollandia-Ausztria mérkőzés után a berlini Olimpiai Stadionban 2024. június 25-én. Ausztria 3-2-re győzött, és csoportelsőként jutott a nyolcaddöntőbe.
Nyitókép: MTI/AP/Ebrahim Noruzi

Nem házasodik, Eb-meccseket nyer a boldog Ausztria

Az egyik legnagyobb esélyes, Franciaország, valamint Hollandia megelőzésével csoportgyőztes lett Ausztria a labdarúgó Európa-bajnokságon. Az osztrák szurkolók már merészebb álmokat szövögetnek, a szövetségi kapitány, Ralf Rangnick szerint már ezzel a sikerrel túlszárnyalták az elvárásait.

Már a korábbi selejtezők során is sejteni lehetett, de mostanra az Eb eddigi mérkőzésein bebizonyosodott: az osztrák válogatott Ralf Rangnick irányításával nem csak küzd, de szinte szárnyal. A hollandok elleni mérkőzésen rendkívüli harcban szerezte meg a három pontot, és ezzel a csoport győztese lett maga mögé utasítva a németországi Eb egyik legfőbb esélyesének tartott Franciaországot is.

Szakértők egyelőre csak találgatják az eddigi páratlan siker titkát. Mindenesetre nem utolsó sorban Ralf Rangnick munkájával magyarázzák. Arról a Rangnickról van szó, aki nem sokkal az Európa-bajnokság előtt az általa két éve irányított osztrák válogatott kedvéért visszautasította Bayern München csábító ajánlatát is.

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy – legalábbis a nyilatkozata szerint – a 65 éves edző sem remélt ekkora sikert. Rangnick már a csoportgyőzelmet is hihetetlennek nevezte. Szerinte erre kevesen fogadtak volna, általános volt az a vélekedés, hogy a francia válogatott végez az első helyen, és Ausztriát Hollandia is megelőzheti.

Elemzők szerint az osztrákok eddigi menetelése az Eb első tényleges szenzációja. Lengyelország ellen Ausztria több mint magabiztos győzelmet aratott, míg a franciák elleni 1-0-s vereséget a játék képe alapján aligha érdemelte meg. A hollandok elleni 3-2-es győzelemmel pedig megkoronázta eddigi teljesítményét. Az osztrák labdarúgók a hollandok legyőzését a berlini Olimpiai Stadionban ünnepelhették.

A szövetségi kapitány a győzelmet a válogatott "bátor és nagyon energikus" teljesítményével magyarázta, ugyanakkor Rangnicknak volt bátorsága ahhoz, hogy a nyolcaddöntőre tekintve a sárga lapja miatt eltiltással fenyegetett olyan kulcsemberek is kihagyott, mint Christoph Baumgartner vagy Konrad Laimer.

"A hollandok elleni meccs rádöbbentett bennünket arra, hogy a játékosválasztékunk nagyobb, mint gondoltuk"

– fogalmazott az edző.

A csapat egyik legnagyobb sztárja, Marcel Sabitzer egyelőre hűteni próbálja a szurkolók bátor reményeit, "de aki ismer minket, osztrákokat, az tudja, hogy nagyon keményen dolgozunk, de nagyon jól ünneplünk is".

Az Eb-menetrend szerint Rangnick csapatának most marad ideje a pihenésre, a nyolcaddöntőben július 2-án az F csoport második helyezettjével kell megküzdenie.

Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×