eur:
395.1
usd:
367.97
bux:
0
2024. július 3. szerda Kornél, Soma
fotó: honvedelem.hu
Nyitókép: https://vedelmiiparblog.hu/blog/szu-57-otodik-generacios-orosz-vadaszgep/

Kilőtték az oroszok csúcs vadászgépét az ukránok

Az ukrán hadsereg első ízben semmisített meg Szu-57 típusú, újgenerációs vadászgépet egy oroszországi támaszponton - közölte az ukrán katonai hírszerzési ügynökség műholdas képeket is közzétéve a légicsapásról.

Az ukrán katonai hírszerzés közleménye szerint a gép az Asztraháni területen fekvő Ahtubinszk repülőterén parkolt, az ukrán-orosz frontvonaltól 589 kilométerre.

"A képeken látni lehet, amint június 7-én a Szu-57 érintetlenül állt, június 8-án viszont a robbanásban keletkezett kráterek és tűz okozta jellegzetes foltok láthatók" - közölte a HUR az üzenettel együtt feltett képekről.

A legújabb generációs Szu-57-esek sorozatgyártása 2022-ben kezdődött.

Fotó: honvedelem.hu.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.03. szerda, 18:00
Giró-Szász András
politikai tanácsadó
Amerikai béketerv szivárgott ki Ukrajnáról, Nyugat-Európában bukkant fel egy orosz tengeralattjáró – Ukrajnai háborús híreink szerdán

Amerikai béketerv szivárgott ki Ukrajnáról, Nyugat-Európában bukkant fel egy orosz tengeralattjáró – Ukrajnai háborús híreink szerdán

Antony Blinken amerikai külügyminiszter és Andrij Jermak, az ukrán elnök kabinetfőnöke kedden Washingtonban találkozott, hogy megvitassák a NATO-tagországok azon szándékát, miszerint Ukrajnát közelebb hozzák a szövetséghez. A találkozóra éppen egy héttel a washingtoni NATO-csúcstalálkozó előtt került sor - számolt be a Reuters. Az ukrajnai háború kezdete óta legalább két esetben is tevékenykedtek orosz tengeralattjárók Írország partjainál – írta meg a Bloomberg hírszerzési források alapján. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×