eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
March 29, 2011 - The guided missile destroyer USS Barry (DDG-52) launches a Tomahawk cruise missile from the Mediterranean Sea in support of Operation Odyssey Dawn.
Nyitókép: Getty Images/Stocktrek Images

Moszkva aggódik, amerikai csúcsrakétákat észleltek Oroszország határánál

A feltételezett rakétabázis az oroszok szerint fenyegetés rájuk nézve, mivel nagy hatótávolságú rakéták is indíthatók a rendszerből.

Tomahawk rakétákkal felszerelt amerikai indítórendszereket, eszközöket észlelt Oroszország a Balti-tengeren található, Dániához tartozó Bornholm szigetén Vlagyimir Kaszatonov orosz tengernagy, az orosz hadiflotta vezérkarifőnök-helyettese szerint - írja az MK.ru nyomán a Portfolio.

Az orosz tengernagy úgy véli, az Egyesült Államok egy rakétabázist hozott létre Bornholm szigetén, ahova az egyik legmodernebb, Typhoon-típusú rakétarendszert is telepítette.

A Typhoon-rendszer Tomahawk cirkálórakéták és SM-6-os légvédelmi rakéták kilövésére alkalmas.

Vlagyimir Kaszatonov a lapnak arról is beszélt, hogy a rakétarendszer komoly fenyegetést jelent Oroszországra nézve, ugyanis egy Tomahawk rakéta hatótávolsága 2400 kilométer, így az ország számos katonai létesítményére csapást tudnak mérni Bornholmról. Az amerikaiakkal szemben is kritikát fogalmazott meg, amiért nem tájékoztatták Oroszországot a rakétabázis létesítéséről.

A tengernagy állításait független vagy amerikai forrásból nem lehet ellenőrizni - teszi hozzá a portál.

Címlapról ajánljuk

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×