eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
18 éven felülieknek
Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek.

Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot
Bűnügyi helyszínelők egy kampánysátornál a Baden-Württemberg tartománybeli Mannheim Marktplatz nevű óvárosi terén, ahol egy férfi több embert megsebesített késsel 2024. május 31-én. A rendőrség meglőtte a támadót. A sérültek között van Michael Stürzenberger 59 éves konzervatív politikus, iszlámellenes aktivista is, aki beszédre készült a Pax Europa polgári mozgalomnak a helyszínen tartott rendezvényén.
Nyitókép: MTI/AP/DPA/Uwe Anspach

Súlyos állapotban a pénteken Mannheimben nyakon szúrt rendőr - sokkoló videó

Hatan sebesültek meg a támadásban.

Rendőrök, tűzoltók és mentők lepték el Mannheim belvárosát pénteken. A helyszínelés órákig tartott, a szemtanúkat sokkolták a történtek. A kordonok mögött összegyűlt emberek egymásnak mesélték, hogy mit láttak, néhány perccel korábban ugyanis brutális támadás történt – írja a hirado.hu. A piactéren a Pax Europa mozgalom standjánál egy iszlámellenes politikus akart beszédet tartani, amit élőben közvetítettek az interneten. A közvetítés azonban váratlan fordulatot vett, amikor egy fekete dzsekis férfi késsel támadt rá Németország egyik legismertebb iszlámellenes aktivistájára, Michael Stürzenbergerre.

A terrortámadás egyik súlyos sebesültje Michael Stürzenberger konzervatív politikus, aki részt vett a Pax Europa polgári mozgalom találkozóján a német város központjában.

A támadás mindössze néhány másodpercig tartott, a férfi mégis hat embert megsebesített. A támadó több emberrel is dulakodott, majd miután kiszabadult közülük, rátámadt a rendőrre, akit hátulról a nyakán szúrt meg. A szakállas férfi vérengzését végül csak az egyik helyszínen intézkedő rendőrnek sikerült megállítania, aki rálőtt a merénylőre.

Michael Stürzenbergert azonnal meg kellett műteni, miután a lábán és a fején is megszúrta a késelő. Munkatársai szerint a beavatkozás jól sikerült, és az aktivista nincs életveszélyben. A nyakán megsebesített rendőrt viszont válságos állapotban szállították kórházba.

A Der Spiegel arról írt, hogy a gyanúsított a 25 éves Sulaiman A., aki 2013-ban vándorolt be Afganisztánból Németországba, és Mannheimtől mintegy 40 kilométerre, Hessenben élt. Péntek este a rendőrök átkutatták a lakását. A német belügyminiszter közölte: ha a vizsgálat iszlamista indítékot mutat ki, az újból felhívja a figyelmet az iszlamista erőszakos cselekmények veszélyeire.

Címlapról ajánljuk
Keményen felléptek Bécsben Orbán Viktorék az Európai Unió új vezetői ellen
Patrióták

Keményen felléptek Bécsben Orbán Viktorék az Európai Unió új vezetői ellen

Patrióta kiáltványt fogadott el az európai jövőért Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke vasárnap délelőtt Bécsben Herbert Kickl-lel, az Osztrák Szabadságpárt elnökével valamint Andrej Babis korábbi cseh kormányfővel, az ANO párt elnökével közösen vasárnap délelőtt - tájékoztatott Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×