eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
Police car in action with blinking light and siren signal at night in the city. Blurred bokeh background, public lighting lamps.
Nyitókép: zozzzzo/Getty Images

Egy szlovák ellenzéki pártvezér is halálos fenyegetést kapott

A Progresszív Szlovákia elnöke rendőrségi feljelentést tett a fenyegetések miatt, tanúvallomását pénteken mondta el a Nemzeti Bűnüldözési Ügynökségnél.

Robert Fico szlovák miniszterelnök ellen szerdán követtek el merényletet, a kormányfőt azóta is kórházban ápolják. Azóta több szlovák politikus is kapott fenyegetéseket.

Pénteken Michal Simecka, az ellenzéki Progresszív Szlovákia párt vezetője közölte, hogy a halálos fenyegetések őt, a kislányát és partnerét célozták, és konkrét emberektől érkeztek. Hozzátette, hogy nem ez az első eset - írja az Újszó.com.

A pártelnök szerint az erőszak fokozódik, ráadásul egyes politikusok csak tovább szítják az indulatokat, támadnak és vádaskodnak.

"Egy olyan időszakban, amikor a miniszterelnök még mindig a kórházban küzd a felépüléséért, az embereknek a megbékélés világos üzenetét kell hallaniuk tőlünk"

- hangsúlyozta Michal Simecka.

A Progresszív Szlovákia elnöke megismételte felhívását, miszerint az országnak legalább száz nap nyugalomra van szüksége, időre a megbékéléshez és új szabályok felállításához. Hozzátette, el kell kerülni a támadásokat, a vádaskodást és minden ellentmondásos, elszabadult javaslatot. Mint mondta, azt minden politikus megteheti, aki őszintén törekszik a társadalmi békére.

A liberális Progresszív Szlovákia a tavaly őszi parlamenti választásokon a második helyet szerezte meg a pártok versenyében.

Címlapról ajánljuk
24 milliárdos programot indított a főváros – élhetőbb utcák épülhetnek

24 milliárdos programot indított a főváros – élhetőbb utcák épülhetnek

Az Egészséges utcák program célja a fővárosiak életminőségének javítása, a gyalogos és a kerékpáros közlekedés fejlesztése, a gépjárműforgalom csillapítása, valamint az akadálymentesítés. Balogh Samu, a főpolgármester kabinetfőnöke az InfoRádióban elmondta: szeptemberben derül ki, hogy mely kerületek kaphatnak támogatást. Pokorni Zoltán hegyvidéki polgármester szerint a kezdeményezésnek köszönhetően akár meghétszereződhet a zöldfelületek aránya a XII. kerületben.

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×