eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
Robert Fico szlovák miniszterelnök és Robert Kalinák védelmi miniszter (a háttérben) a szeptember végi szlovák parlamenti választások eredményeképpen megalakuló kormány beiktatási ünnepségére érkezik a pozsonyi elnöki palotában 2023. október 25-én.
Nyitókép: MTI/EPA/Jakub Gavlák

Robert Fico előre megjósolta az ellene elkövetett merényletet?

A szlovák miniszterelnök már áprilisban attól tartott, hogy a liberális lapok által fűtött frusztráció egy magas beosztású koalíciós politikus meggyilkolásába torkollhat.

Robert Fico szlovák miniszterelnök az elnökválasztás második fordulója után az ellenzéket és a médiát vádolta a szlovák közbeszéd pattanásig feszülő megosztottságáért, ami kapcsán attól tartott, merénylet készülhet kormánya ellen – írja az Index.

„Az utcán undorító módon szidják a koalíciós politikusokat, és én csak arra várok, mikor torkollik ez a Denník N, Sme és Aktuality által intenzíven fűtött frusztráció egy magas beosztású koalíciós politikus meggyilkolásába” – fogalmazott Robert Fico miniszterelnök még április 11-én, az elnökválasztás második fordulója után pár nappal, amit az általa támogatott egykori párttársa, Peter Pellegrini nyert meg.

A legnagyobb szlovákiai portál, a Denník N szerint Fico már akkor is attól tartott, hogy a gyűlölködő kijelentések végül egy kormánytag elleni merényletben teljesedhetnek majd ki, mivel szerinte az ellenzék, illetve a mainstream, liberális elfogultságú lapok személye és az általa vezetett kormányok ellen hergeln.

Az elnökválasztás második fordulója után Zuzana Caputova leköszönő köztársasági elnök is nyugtatni próbálta a végletekig megosztott szlovák közvéleményt.

Robert Fico miniszterelnököt május 15-én, délután lőtte meg egy 71 éves merénylő. A miniszterelnök állapota kritikus, az életéért harcolnak a besztercebányai kórházban.

Címlapról ajánljuk
24 milliárdos programot indított a főváros – élhetőbb utcák épülhetnek

24 milliárdos programot indított a főváros – élhetőbb utcák épülhetnek

Az Egészséges utcák program célja a fővárosiak életminőségének javítása, a gyalogos és a kerékpáros közlekedés fejlesztése, a gépjárműforgalom csillapítása, valamint az akadálymentesítés. Balogh Samu, a főpolgármester kabinetfőnöke az InfoRádióban elmondta: szeptemberben derül ki, hogy mely kerületek kaphatnak támogatást. Pokorni Zoltán hegyvidéki polgármester szerint a kezdeményezésnek köszönhetően akár meghétszereződhet a zöldfelületek aránya a XII. kerületben.

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×