eur:
396.94
usd:
369.92
bux:
0
2024. június 14. péntek Vazul
Robert Fico szlovák miniszterelnök és Robert Kalinák védelmi miniszter (a háttérben) a szeptember végi szlovák parlamenti választások eredményeképpen megalakuló kormány beiktatási ünnepségére érkezik a pozsonyi elnöki palotában 2023. október 25-én.
Nyitókép: MTI/EPA/Jakub Gavlák

Robert Fico előre megjósolta az ellene elkövetett merényletet?

A szlovák miniszterelnök már áprilisban attól tartott, hogy a liberális lapok által fűtött frusztráció egy magas beosztású koalíciós politikus meggyilkolásába torkollhat.

Robert Fico szlovák miniszterelnök az elnökválasztás második fordulója után az ellenzéket és a médiát vádolta a szlovák közbeszéd pattanásig feszülő megosztottságáért, ami kapcsán attól tartott, merénylet készülhet kormánya ellen – írja az Index.

„Az utcán undorító módon szidják a koalíciós politikusokat, és én csak arra várok, mikor torkollik ez a Denník N, Sme és Aktuality által intenzíven fűtött frusztráció egy magas beosztású koalíciós politikus meggyilkolásába” – fogalmazott Robert Fico miniszterelnök még április 11-én, az elnökválasztás második fordulója után pár nappal, amit az általa támogatott egykori párttársa, Peter Pellegrini nyert meg.

A legnagyobb szlovákiai portál, a Denník N szerint Fico már akkor is attól tartott, hogy a gyűlölködő kijelentések végül egy kormánytag elleni merényletben teljesedhetnek majd ki, mivel szerinte az ellenzék, illetve a mainstream, liberális elfogultságú lapok személye és az általa vezetett kormányok ellen hergeln.

Az elnökválasztás második fordulója után Zuzana Caputova leköszönő köztársasági elnök is nyugtatni próbálta a végletekig megosztott szlovák közvéleményt.

Robert Fico miniszterelnököt május 15-én, délután lőtte meg egy 71 éves merénylő. A miniszterelnök állapota kritikus, az életéért harcolnak a besztercebányai kórházban.

Címlapról ajánljuk
Labdarúgó-Eb: Németország most egységesen arra vár, hogy lesz-e újabb nyári mese

Labdarúgó-Eb: Németország most egységesen arra vár, hogy lesz-e újabb "nyári mese"

Kis túlzással több szó esik a 2006-os németországi labdarúgó-világbajnokságról, mint a pénteken kezdődő Európa-bajnokságról. Mindez nem az előkészületeknek róható fel, hanem sokkal inkább az országos hangulatnak, amely az európai futball legnagyobb szabású rendezvényét kíséri. Nem a szurkolók változtak meg, hanem Németország, Európa és a világ.

Vitézy Dávid: visszahívott Karácsony Gergely, és elnézést kért

Karácsony Gergely elnézést kért kiszivárgott mondataiért, miszerint lapáttal fogja agyonverni vetélytársát – közölte Vitézy Dávid Facebook-bejegyzésében.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.14. péntek, 18:00
Ch. Gáll András az Index főmunkatársa
Dénes Tamás az InfoRádió főmunkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. június 14. 06:26
×
×
×
×