eur:
394.99
usd:
367.79
bux:
71586.1
2024. július 2. kedd Ottó
Nyitókép: Microsoft

Vádat emelt Brüsszel a Microsoft ellen

Ha bebizonyosodik az uniós versenyjog megsértése, a Microsoft az éves forgalmának a tizedét is kifizetheti.

Az Európai Bizottság hivatalosan is vádat emelt a Microsoft ellen, mivel úgy vélik, hogy a cég korlátozza a versenyt Teams nevű videokonferencia-alkalmazásával - írja a Portfolio a Financial Times cikkére hivatkozva.

A Microsoft előnyben részesíti saját Teams alkalmazását más videokonferencia-szolgáltatásokkal szemben, ezzel gyengítve azok piaci pozícióját. Ráadásul a vállalat nemrég kísérletet tett arra, hogy elkerülje a szabályozói fellépést engedmények felajánlásával, amely magában foglalta a Teams és más Microsoft-szoftverek, mint például az Office szétválasztását világszerte - írja a portál. Ezek az intézkedések azonban nem nyerték el az uniós tisztviselők jóváhagyását, akik továbbra is aggódnak amiatt, hogy ezek nem elegendőek a piaci verseny biztosításához.

A rivális cégek attól tartanak, hogy a Microsoft által alkalmazott kompatibilitási és árazási stratégiák megnehezítik számukra, hogy versenyképes alternatívát kínáljanak. Kiemelték továbbá az adathordozhatóság hiányát is, ami akadályozza a felhasználókat abban, hogy más szolgáltatásokra váltsanak.

Amennyiben bebizonyosodik az uniós versenyjog megsértése, akkor a Microsoft akár a cég éves globális forgalmának 10 százalékát kitevő bírságot is kaphat.

Címlapról ajánljuk
Folytatódik a cseh-szlovák testvércsata: Prága inkább fokozza Ukrajna támogatását

Folytatódik a cseh-szlovák testvércsata: Prága inkább fokozza Ukrajna támogatását

A cseh miniszterelnök szerint a cseh-szlovák kormányközi tárgyalások felújítása továbbra sincs napirenden. A legfelsőbb cseh vezetők a prágai várban vitatták meg az országot érintő legfontosabb külpolitikai kérdéseket, és úgy nyilatkoztak, hogy Csehország folytatja Ukrajna támogatását minden területen, beleértve a fegyverszállításokat is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.02. kedd, 18:00
Yann Caspar
a Matthias Corvinus Collegium Európai Tanulmányok Műhelyének kutatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×