eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán
Az ukrán déli hadműveleti parancsnokság felvételén tűzoltó dolgozik egy orosz rakétatalálatot kapott épületnél Odessza kikötőváros peremén 2023. május 8-ra virradóan. Szerhij Bratcsuk, az odesszai katonai közigazgatás szóvivője szerint a létesítményt élelmiszerraktárként használták. Az ukrán vezérkar szerint reggelre virradóan tizenhat rakétacsapást jelentettek, elsősorban Harkiv, Herszon, Mikolajiv és Odessza megyékben fekvő városok ellen.
Nyitókép: MTI/EPA/Ukrán déli hadműveleti parancsnokság

Óriási légitámadás érte Kijevet hajnalban

A közösségi médiában megjelent hírek szerint az oroszok rakétákkal és drónokkal támadtak az ukrán fővárosra.

Legalább tízen megsebesültek, amikor hajnalban az oroszok rakétákkal és drónokkal támadtak Kijevre. Az ukrán légvédelem több rakétát és drónt is lelőtt, de ezek lehulló darabjai lakóépületeket megrongáltak meg. Egy óvodában tűz ütött ki, több parkoló autó pedig teljesen kiégett.

A helyi idő szerint hajnali 5 körül kezdődött támadás miatt a kijeviek közül sokan a metróállomásokon kerestek menedéket. Állítólag az oroszok hiperszonikus Kinzsal rakéták és iráni eredetű, nagy hatótávolságú Sahed drónokat vetettek be.

Egyes források azt feltételezik, hogy a támadás azért indult, mert az orosz hadvezetés meg akarta bosszulni a múlt heti, Belgorodot és Kurszk régiót ért betörési kísérleteket. Ezeket a támadásokat ukránbarát orosz lázadók hajtották végre, akik az orosz elnökválasztást akarták megzavarni.

Címképünk illusztráció.

Címlapról ajánljuk
Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

A szabályozás területén megindult fejlődés Európa és Magyarország számára is kiemelten fontos, csak ez teremti meg a lehetőséget a gyermekek szexuális kizsákmányolásának feltárásához, és teszi lehetővé a gyermekek védelmét az online térben – mondta Varga Árpád, az NMHH gyermekvédelmi főosztályának elemzője.

Szuperhatalmak versengenek egymással azért, ami egyre keresettebb az egész világon

Rengetegféle chipet gyártanak világszerte, amelyek még inkább kompatibilisebbek azokkal a felhasználási területekkel, ahol félvezetőket használnak – mondta az InfoRádióban a chipek jelentőségéről és egyre hangsúlyosabb szerepéről elemzést író Tasnádi Zsombor. Arról is beszélt, hogy a legmodernebb chipeket a hadiipar is beveti, rakétarendszerek vezérléséhez használják.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×