eur:
394.99
usd:
367.8
bux:
72094.79
2024. július 1. hétfő Annamária, Tihamér
Close up view of a solider holding an L85A2 british assault rifle on a military training exercise in a rural location.
Nyitókép: Alex Walker/Getty Images

Elesett egy török katona Irakban

Egy török katona életét vesztette, négy társa pedig megsebesült a Törökország által terrorszervezetnek minősített Kurdisztáni Munkáspárt (PKK) harcosaival vívott fegyveres összecsapásban Irak északi részén – közölte kedden az ankarai védelmi minisztérium. A PKK hat fegyverese szintén életét vesztette a harcokban.

A török védelmi tárca egy másik közleményében tudatta, hogy a török légierő csapásokat mért Metina, Zap, Hakurk, Gara és Kandil észak-iraki térségekre, ahol 27 célpontot, köztük a PKK által használt barlangokat és bunkereket semmisítettek meg.

A PKK-t - amely Délkelet-Törökországban a helyi kurd kisebbség függetlenségéért harcol 1984 óta - Törökország mellett az Európai Unió és az Egyesült Államok is terrorszervezetnek minősítette. A felkelésben több mint 40 ezren vesztették életüket. A PKK észak-iraki területen is több bázissal rendelkezik, különösen a Kandil-hegységben, ami miatt Törökország az utóbbi években határon átnyúló több műveletet is végrehajtott kiélezve a viszonyt az iraki vezetéssel.

Címlapról ajánljuk
Kiss László: gigantikus kataklizmákba enged betekintést a kínai Hold-lelet

Kiss László: gigantikus kataklizmákba enged betekintést a kínai Hold-lelet

Visszatért a Földre a Hold távoli oldaláról gyűjtött ritka kőzetmintákkal a kínai űrszonda. Kiss László csillagász, akadémikus, a HUN-REN Csillagászati és Földtudományi Kutatóközpont főigazgatója szerint a küldetés különlegessége, hogy először érkezett vele olyan holdi kőzetminta, amelyet egy szonda a Hold távoli, Földről nem látható oldalán gyűjtött.

Emmanuel Macron táborát "majdnem sikerült eltörölni" - jelentette ki Marine Le Pen

A Marine Le Pen által fémjelzett jobboldali Nemzeti Tömörülés vezet a francia nemzetgyűlési választások vasárnap tartott első fordulójában a voksok nagyjából 34 százalékával az IFOP, Ipsos, OpinionWay és Elabe közvélemény-kutató cégek exit poll felmérései szerint.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×