eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
Jonas Gahr Store norvég miniszterelnök sajtóértekezletet tart az ukrajnai helyzetről Oslóban 2022. február 24-én. Vlagyimir Putyin orosz elnök február 24-én hajnalban katonai művelet végrehajtását rendelte el a Donyec-medencében, leszögezve, hogy Oroszország tervei között nem szerepel Ukrajna megszállása, ugyanakkor törekedni fog az ország demilitarizálására. Az orosz erők mindazonáltal Ukrajna más térségeiben is támadtak katonai célpontokat, és támadást indítottak az oroszbarát szakadárok is az általuk ellenőrzött kelet-ukrajnai területeken. Az ukrán vezetés hadiállapotot vezetett be. A nyugati világ elítélte az orosz hadműveletet, és súlyos szankciókat helyezett kilátásba Moszkva ellen.
Nyitókép: Jonas Gahr Store norvég miniszterelnök sajtóértekezletet tart az ukrajnai helyzetről Oslóban 2022. február 24-én. MTI/EPA/NTB/Heiko Junge

Többet költenek a norvégok a biztonságukra

Norvégia védelemre szánt kiadásait az ország bruttó hazai termékének 2 százalékával megegyező összegre tervezi növelni még 2024-ben.

"A biztonságpolitikai helyzet súlyos. Egy sokkal veszélyesebb és kiszámíthatatlanabb Oroszországgal vagyunk kénytelenek együttélni, várhatóan még elég hosszú ideig" - közölte Store.

Jonas Gahr Store norvég miniszterelnök az oslói parlamentben folytatott megbeszélést az ellenzéki politikai pártok vezetőivel csütörtökön, az ország hadseregével kapcsolatos hosszútávú tervéről. Norvégia mindeddig csak 2026-ban tervezte elérni a GDP-arányosan 2 százalékos célt, amelyet a NATO-tagállamok tűztek ki maguknak.

Címlapról ajánljuk

Örülhet a radikális jobboldal az exit poll szerint

A Marine Le Pen által fémjelzett jobboldali Nemzeti Tömörülés vezet a francia nemzetgyűlési választások vasárnap tartott első fordulójában a voksok nagyjából 34 százalékával az IFOP, Ipsos, OpinionWay és Elabe közvélemény-kutató cégek exit poll felmérései szerint.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×