eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
Az amerikai légierő három C-130 katonai szállítógépei élelmiszer-szállítmányokat dobnak le Gáza felett 2024. március 2-án. Joe Biden amerikai elnök előző nap bejelentette, hogy Washington minden tőle telhetőt elkövet, hogy segítséget küldjön a palesztinok lakta térségbe. Két nappal korábban Gázavárosban segélyosztás közben 115 ember halt meg, és több százan megsebesültek a Hamász vezette egészségügyi minisztérium adatai szerint.
Nyitókép: MTI/AP/Mohammed Hajjar

Zöld utat kapott a német légierő – irány Gáza

Boris Pistorius német védelmi miniszter szerdán engedélyezte a légierőnek a Gázai övezetbe szánt sürgősségi segélyszállítmány eljuttatását – közölte a dpa hírügynökség.

A hadsereg közlése szerint már folynak a szállításhoz szükséges előkészületek, és a segélyt a jelenleg Franciaországban állomásozó C-130-as katonai szállító repülőgépekkel juttatják majd el a rászorulóknak. Katonai beszámolókra hivatkozva a helyi sajtó arról írt, hogy a segélyszállítás akár már a hétvégén megindulhat.

A Jordánia kezdeményezésére szervezett műveletben Németország mellett Franciaország és az Egyesült Államok is részt vesz.

Az ENSZ szerint amennyiben a Gázai övezetben élő mintegy 2,2 millió ember nem kap sürgősen humanitárius segélyt, éhínség fogja sújtani az ostromlott övezetben élőket.

A Hamász és más militáns csoportok tavaly október 7-én meglepetésszerű támadást hajtottak végre Izrael ellen, körülbelül 1200 embert megöltek és mintegy háromezret megsebesítettek, továbbá legalább 240 embert elraboltak, akik közül többeket novemberben szabadon engedtek. Izrael válaszul rakétatámadásokat indított a Gázai övezet felé és megfogadta, hogy megsemmisíti a Hamász terrorszervezetet.

(Címlapképünk illusztráció: Az amerikai légierő három C-130 katonai szállítógépei élelmiszer-szállítmányokat dobnak le Gáza felett 2024. március 2-án. MTI/AP/Mohammed Hajjar)

Címlapról ajánljuk

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×