eur:
394.93
usd:
367.84
bux:
71456
2024. július 2. kedd Ottó

Öt embert agyonzúztak Gázában ledobott segélycsomagok

Egy helyszínen tartózkodó újságíró szerint legalább öt ember meghalt, és további 10 megsérült, amikor repülőgépről ledobott segélycsomagok rájuk estek a Gázai övezettől nyugatra fekvő al-Sati táborban.

A CNN beszámolója szerint Kader al-Zánun tanúja volt annak, ahogyan a segélycsomagokat a repülőkről ledobták a tábor felett, de azt nem látta, hogy melyik nemzet gépei hajtották végre a balul sikerült akciót.

A CNN videóján az látható, hogy egy raklapon lévő ejtőernyő meghibásodik. Látható, hogy a raklap és annak tartalma nagy sebességgel zuhan egy lakóépület felé a nyugati-gázai Fairoz-tornyok közelében.

Miközben a nagy súlyú „csomag” a föld felé száguld, szabadon leeső zacskók is láthatók a törmelékesőben, később pedig látható és hallható, ahogy mindez hangos puffanással csapódik a talajra.

A többi ejtőernyő megfelelően működött. A meghibásodottnál a zuhanó raklapok veszélyes sebességgel zuhantak, ami megnehezíthette volna, hogy bárki kitérjen az útjából, amikor földet ért.

Címlapról ajánljuk
Folytatódik a cseh-szlovák testvércsata: Prága inkább fokozza Ukrajna támogatását

Folytatódik a cseh-szlovák testvércsata: Prága inkább fokozza Ukrajna támogatását

A cseh miniszterelnök szerint a cseh-szlovák kormányközi tárgyalások felújítása továbbra sincs napirenden. A legfelsőbb cseh vezetők a prágai várban vitatták meg az országot érintő legfontosabb külpolitikai kérdéseket, és úgy nyilatkoztak, hogy Csehország folytatja Ukrajna támogatását minden területen, beleértve a fegyverszállításokat is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.02. kedd, 18:00
Yann Caspar
a Matthias Corvinus Collegium Európai Tanulmányok Műhelyének kutatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×