eur:
394.46
usd:
354.52
bux:
72924.84
2024. szeptember 17. kedd Zsófia
Ferenc pápa integet a híveknek vatikáni lakosztályának a római Szent Péter térre néző ablakából 2024. március 3-án, az Úrangyala (Angelus) imádság elmondása után.
Nyitókép: MTI/EPA-ANSA/Fabio Frustaci

Aggasztó Ferenc pápa egészségi állapota

A szerdai audienciáján néhány lépcsőn sem tudott felmenni, a beszédét sem olvasta fel.

A katolikus egyházfő heti általános audienciáját idén először tartották a szabadban, a még hűvös Szent Péter téren – írja az Index.

A 87 éves Ferenc pápa azon túl, hogy megkérte egy segítőjét, olvassa fel beszédét, a pápamobilba sem tudott visszaszállni elhúzódó légzés- és mozgásszervi problémái miatt, de láthatóan néhány lépcsőfokot is képtelen volt megtenni, ezért visszasegítették a tolószékébe.

Múlt szerdán Ferenc pápát kórházban vizsgálták, ahol diagnosztikai szűréseket végeztek rajta, de azok eredményeit még nem hozták nyilvánosságra. A Vatikán tájékoztatása szerint azonban ezen a télen többször is szenvedett megfázástól, hörghuruttól és influenzától a szentatya.

Egy tavaly év végén végzett vizsgálattal ugyan kizárták az egyházfőnél a tüdőgyulladást, de a pápa mégis lemondta az ENSZ klímakonferenciájára szervezett útját, annyira súlyos, heveny, fertőző hörghurutot kapott.

Címlapról ajánljuk

Levágják az árhullámot Mosonmagyaróvárnál - harmadfokú a készültség

A legfőbb cél, hogy az érkező árhullámot a töltések között tartsák a vízügyesek Győr-Moson-Sopron vármegyében – mondta az InfoRádióban az Országos Vízügyi Főigazgatóság szóvivő-helyettese. Szegi Attila arról is beszélt, hogy az árvízi víztározók segítségével néhány deciméterrel alacsonyabb tetőző vízszintet lehet elérni ahhoz képest, mint ahol természetes körülmények között lenne.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.17. kedd, 18:00
Velkey György
a Magyar Kórházszövetség elnöke, a Magyarországi Református Egyház Bethesda Gyermekkórházának főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×