eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 28. szombat Vencel
Nyitókép: Pixabay

Korányi G. Tamás: szokatlan a helyzet Egyiptomban a gázai konfliktus miatt

Szinte eltűntek a turisták Kairó utcáiról – állítja Korányi G. Tamás tőzsdei szakértő, aki nemrég járt Egyiptom fővárosában.

„Kairóban most sorban állás nélkül lehet bejutni a piramisokba is” − mondta Korányi G. Tamás az InfoRádióban. A turisztikai infrastruktúra ugyanakkor kiváló, látszik, hogy nagyobb vendégforgalomra van kialakítva mind a piramisoknál, mind a múzeumoknál.

A világutazó tőzsdei szakértő úgy fogalmazott: találkozott olyan egyiptomival, aki elmondta, miért tűnt el az amerikai turista.

„Hol van a háború? Gázában. Hol van a piramis? Gízában. Az amerikaiaknak ez (a két név hasonlósága - a szerk.) elég arra, hogy ne jöjjenek” − mondta, majd hozzátette, hogy amerikai turistával nem találkoztak, orosszal sem, és nyugat-európait is keveset láttak. Ázsiai, kínai, és indiai turistákkal ugyan találkoztak, de összességében döbbenetesen csekélynek tartja a turistaforgalmat, és a budapesti gép sem volt tele.

A tőzsdei szakértő a gázai konfliktus miatt Egyiptomban elrendelt rendkívüli készenlétről is beszámolt.

„A szokottnál nagyobb, mondhatni extrém a rendőri fegyveres jelenlét. A követségeket és a nemzetközi szállodákat megerősítetten védik. A Tahrír téri szállásunk mellett éjjel-nappal ott parkolt egy rendőrségi páncélautó, 20-30 golyóálló mellényes fegyveressel. Általában cigarettáztak, de látszott, hogy egy-két perc elég arra, hogy teljes harckészültségbe lépjenek. A tér környékén az összes fontosabb bevezető utca torkolatánál láttunk páncélautót. A múzeumokat is katonák védik, mindenhova csomagátvizsgálással és fémkereső kapukon kereresztül lehet csak bejutni, még a metróba is” − tette hozzá Korányi G. Tamás.

A világutazó szerint a mindennapi emberekkel való találkozás adta az igazi élményt számukra, erről elmesélte több tapasztalatát is, ahogy beszélt a három nagy piramis egyikének tervezett, óriási vihart kavart felújításáról is.

A teljes interjút alább meghallgathatják.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.

Hajdu János: a TEK megpróbál lépést tartani az informatikai robbanással

A terrorelhárítás fejlődését bemutató kiállítás nyílt a Rendőrmúzeumban, az áprilisig megtekinthető tárlat a XX. század elejétől kezdődően bemutatja az összes fontos, Magyarországon történt merényletet, terrorcselekményt – mondta az InfoRádióban a Terrorelhárítási Központ főigazgatója. Hajdu János rendőr altábornagy szerint Európában és a világban is számos helyen nagyra becsülik a TEK tevékenységét, és arról is beszélt, milyen új kihívásokkal kell szembenéznie a jövőben a központnak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 28. 17:19
×
×
×
×