eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 28. szombat Vencel
Alaptábor a Mount Everest, azaz a Csomolungma (a háttérben) lábánál, a tibeti autonóm területen 2020. április 30-án. A koronavírus-járvány nyomán bevezetett korlátozások miatt a Mount Everestre most nem engednek fel hegymászókat, ezt kihasználva pedig Kína tudósokat küldött fel a világ legmagasabb hegyének tanulmányozására.
Nyitókép: MTI/AP/Hszinhua/Purbu Csahszi

Drákói szigorra váltottak: így lehet mostantól vécézni a Mount Everesten

Szigorú számadású zacskókat osztanak az alaptáborban, és el is kell számolni velük.

Mostantól egy zsákba kell elvégezniük a dolgukat a Mount Everesten a hegymászóknak, és a zsákot a túra végén vissza kell vinniük az alaptáborba – írja a BBC alapján a Telex. A döntést azzal indokolják, hogy a hegyek bűzlenek az ott hagyott fekáliától, mert az extrém hideg miatt az emberi ürülék nagyon lassan bomlik le.

A most bejelentett döntés értelmében a hegymászóknak az alaptáborban kell majd zacskót vásárolni, amelyet visszatértükkor ellenőrizni fognak. A zsákokban olyan vegyületek vannak, amelyek elveszik a széklet szagát.

Hivatalos adat nincsen, de a helyiek szerint körülbelül három tonna fekália van az alaptábor és a csúcs felé eső négyes tábor között.

A megoldás nem teljes újdonság, Észak-Amerikában és az Antarktiszon is használnak hasonlót.

Címlapról ajánljuk
Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.

Hajdu János: a TEK megpróbál lépést tartani az informatikai robbanással

A terrorelhárítás fejlődését bemutató kiállítás nyílt a Rendőrmúzeumban, az áprilisig megtekinthető tárlat a XX. század elejétől kezdődően bemutatja az összes fontos, Magyarországon történt merényletet, terrorcselekményt – mondta az InfoRádióban a Terrorelhárítási Központ főigazgatója. Hajdu János rendőr altábornagy szerint Európában és a világban is számos helyen nagyra becsülik a TEK tevékenységét, és arról is beszélt, milyen új kihívásokkal kell szembenéznie a jövőben a központnak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 28. 17:19
×
×
×
×