eur:
394.78
usd:
365.41
bux:
71738.76
2024. július 3. szerda Kornél, Soma
Nyitókép: Unsplash.com

Tragikus tömegszerencsétlenség történt a Fülöp-szigeteken

Több mint 80 embert temetett maga alá egy földcsuszamlás Davao de Oro tartomány egyik bányászvárosában, közülük eddig 45 túlélőt sikerült megtalálniuk a mentésen dolgozóknak – közölte a Fülöp-szigeteki hadsereg keleti parancsnokságának szóvivője.

A Macóban, helyi idő szerint kedden este történt földcsuszamlás egy aranybánya dolgozóit temette maga alá - mondta el Rosa Ma. Cristina Rosete-Manuel, hozzátéve, hogy 41 alkalmazott után még folyik a kutatás.

A szóvivő tájékoztatása szerint a 45 túlélő közül három ember súlyos állapotban van.

Az Apex Mining bányavállalat közleménye szerint a földcsuszamlás két buszt sodort el, amelyben dolgozói utaztak.

A katasztrófavédelmi hivatal Maco körzetében öt falu lakosainak, mintegy 600 embernek az evakuálását rendelte el. A környéken az utak járhatatlanná váltak, és a mobilszolgáltatás is megszakadt.

A szóvivő közölte, hogy a hadsereg nyújt segítséget a rádiókapcsolat létesítésében és a mentési munkákban.

A tartományban január vége óta heves esőzések okoznak áradásokat és földcsuszamlásokat. A Fülöp-szigeteki kormány adatai szerint a természeti katasztrófa, amelynek már több mint 20 halálos áldozata volt, mintegy 800 ezer embert érintett a térségben.

(Címlapképünk illusztráció.)

Címlapról ajánljuk
Nem hagyja annyiban az Árpád hídi ámokfutó őrizetének enyhítését az ügyészség

Nem hagyja annyiban az Árpád hídi ámokfutó őrizetének enyhítését az ügyészség

A Fővárosi Főügyészség fellebbezést nyújtott be az ellen a bírósági döntés ellen, amely szerint az egy éve halálos balesetet okozó Árpád hídi autós Budapest közigazgatási határain belül szabadon mozoghat. Az InfoRádió Rab Ferencet, a Fővárosi Főügyészség helyettes szóvivőjét kérdezte az ügyben.

Seremet Sándor: fontos jelzést küldött Orbán Viktor a kijevi látogatásával

A miniszterelnök kijevi látogatása cáfolja azt a narratívát, amely szerint a magyar kormány ukránellenes lenne – erről beszélt az InfoRádióban a Magyar Külügyi Intézet vezető kutatója, a Neumann János Egyetem Eurázsia Központ kutatója.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.03. szerda, 18:00
Giró-Szász András
politikai tanácsadó
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×