eur:
392.89
usd:
363.41
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik

Késes támadás Párizsban

Hárman megsérültek a párizsi Gare de Lyon vasútállomáson szombat reggel történt késeléses incidensben.

A párizsi rendőrfőkapitányság közlése szerint az elkövetőt őrizetbe vették, az egyik megtámadott súlyos sérüléseket szenvedett, őt intenzív osztályon kezelik.

A rendőrség áldozatnak tekint egy negyedik embert is, aki fizikailag nem sérült meg, de sokkos állapotba került a támadás hatására. A súlyos állapotú áldozatot meg kellett műteni.

A támadónál egy kalapács is volt, és egyelőre nem világos, hogy melyik eszközt milyen mértékben használta. A férfiról a rendőrség megállapította, hogy 32 éves, mali állampolgárságú, és 2016 óta legálisan él Olaszországban, ott kiadott vezetői engedélye is van. Ő maga állította, hogy pszichiátriai betegségben szenved, és a rendőrök találtak is nála ez elleni gyógyszereket. Az esetet e pillanatban nem tekintik terrortámadásnak.

A részletekről Laurent Nunez párizsi rendőrprefektus számolt be a pályaudvaron megtartott sajtótájékoztatóján. A párizsi ügyészség bejelentette, hogy az ügyben elkezdte a nyomozást, a terrorelhárító országos ügyészség pedig egyelőre csak figyelemmel kíséri azt. Laurent Nunez prefektus egyúttal annak a belbiztonsági műveletnek a vezetője is, amelyben a párizsi nyári olimpiai játékok biztonságáról gondoskodnak.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×