eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 7. vasárnap Apollónia
Aerial view of London and the Tower Bridge, England, United Kingdom
Nyitókép: heyengel / Getty

Számszeríjjal fenyegetőzött, egy lakásba is betört - lelőtték

Londonban lelőttek kedden a rendőrök egy férfit, aki számszeríjával őket is fenyegette.

A Scotland Yard tájékoztatása szerint a 30 év körüli férfi, akinél a számszeríj mellett más fegyverek is voltak, a brit főváros központi negyedében lévő Southwark kerületben megpróbált erőszakkal behatolni egy lakásba, és azzal fenyegetőzött, hogy a lakók életére tör.

A férfi a kiérkező rendőrjárőrt is megfenyegette.

A helyszínre hívott fegyveres rendőri osztag érkezése után a férfi behatolt a lakásba, és a rendőrök ekkor lelőtték.

A rendőrség és a kiérkező mentők elsősegélyben részesítették a sérültet, aki azonban a helyszínen meghalt - áll a Scotland Yard beszámolójában.

Az incidens során a lakásban tartózkodók közül ketten könnyebben megsérültek.

A rendőrségi tájékoztatás hangsúlyozza, hogy fegyveres rendőri egységek napi rendszerességgel járőröznek London utcáin, de nagyon ritkán fordul elő, hogy lőfegyverüket kell használniuk.

Nagy-Britanniában - ahol a nem kommandós vagy nem terrorelhárító feladatokra kiképzett, utcai járőrözést végző rendőröknél hagyományosan nincs lőfegyver - valóban

rendkívül ritka a rendőrségi fegyverhasználat, és alig van példa rendőrök elleni fegyveres támadásra is.

A legutóbbi súlyos incidens tizenkét évvel ezelőtt történt, amikor Manchesterben két fegyvertelen rendőrnőt lőtt agyon egy férfi, akit már két korábbi gyilkosság miatt köröztek. Az elkövetőt 2013-ban tényleges életfogytiglani börtönre ítélték.

Ehhez mérhető súlyosságú rendőrgyilkosság előzőleg 1966-ban történt, amikor körözött bűnözők három rendőrt lőttek agyon Londonban. E bűncselekmény egyik elkövetője börtönben halt meg, a másik 48 évet töltött rács mögött, de 2014-ben, 78 éves korában feltételesen szabadlábra helyezték.

Címlapról ajánljuk
Kiderült, hogy egészséges-e a budapesti ivóvíz

Kiderült, hogy egészséges-e a budapesti ivóvíz

A Dunában vannak emberi eredetű szennyeződések, főként növényvédőszer- és gyógyszermaradványokat, valamint ipari korróziógátló anyagokat azonosítottak a szakemberek – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ vezető vízhigiénés szakértője a folyó és a budapesti ivóvíz minőségét vizsgáló átfogó kutatásokról.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
Folytatódnak az orosz bombázások, miközben az ukránok katonai célpontoknak látszó bábukkal próbálkoznak - Háborús híreink vasárnap

Folytatódnak az orosz bombázások, miközben az ukránok katonai célpontoknak látszó bábukkal próbálkoznak - Háborús híreink vasárnap

Az orosz bombázás három civilt ölt meg szombaton Ukrajna déli részén, Herszonban - közölték tisztviselők. Az éjszakai orosz csapások miatt több mint 100 ezer háztartás maradt áram nélkül Észak-Ukrajnában, és megszűnt a vízellátás egy regionális fővárosban - közölték szombaton az ukrán hatóságok. Közben tűz ütött ki egy gázvezetéken a Krímben - közölték vasárnap az oroszok által telepített hatóságok, akik szerint baleset történt, áldozatok pedig nincsenek. Az ukrán légierő parancsnoka mindemellett arról számolt be, hogy erői megtévesztették az orosz csapatokat katonai célpontoknak látszó modellekkel, amelyek ellen az oroszok rakétákat vetettek be. Háborús híreink vasárnap.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×