eur:
394.32
usd:
365.17
bux:
71738.76
2024. július 3. szerda Kornél, Soma
Óriási raktártűz Szentpéterváron. Forrás: X / NEXTA
Nyitókép: Forrás: X / NEXTA

Óriási tűz pusztított Szentpéterváron – videók

Mintegy százezer négyzetméteren tomboltak a lángok.

Az orosz nagyváros közelében lévő hatalmas raktár a Wildberries nevű internetes áruházhoz tartozott. A közösségi médiában megjelent információk szerint a tüzet valószínűleg gyújtogatás okozhatta.

Úgy tudni, nem sokkal azelőtt, hogy a lángok felcsaptak a raktárban razziázott az OMON, az Orosz Belügyminisztérium különleges rendeltetésű rendőri egysége. Ezt az alakulatot még a Szovjetunióban, 1988-ban hoztak létre. A Szovjetunió felbomlása idején és az azt követő időszakban egy sor belső konfliktusban bevetették.

Most azokat ellenőrizték, akiknek nem volt szabályos tartózkodási engedélyük. Állítólag közölték velük, hogy vagy letartóztatják őket, vagy önként jelentkeznek az Ukrajnában harcoló katonai egységekbe.

Már javában tombolt a tűz, de a raktár biztonsági szolgálata még mindig csak úgy engedte ki a bennlévőket, hogy előbb megmotozták őket, nincs-e nálunk lopott holmi. Ezen a videón hallani, amint az egyik alkalmazott azt kiabálja, hogy mindenki azonnal meneküljön, mert hamarosan beomlik az égő tető.

A óriási épületben állítólag legalább ezren tartózkodtak, amikor a tűz kitört. Azt egyelőre nem tudni, hogy vannak sérültjei, vagy halottjai a szörnyű tűzesetnek. Szentpétervár fölött órákig vastag füstfelhő gomolygott.

Címlapról ajánljuk
Nem hagyja annyiban az Árpád hídi ámokfutó őrizetének enyhítését az ügyészség

Nem hagyja annyiban az Árpád hídi ámokfutó őrizetének enyhítését az ügyészség

A Fővárosi Főügyészség fellebbezést nyújtott be az ellen a bírósági döntés ellen, amely szerint az egy éve halálos balesetet okozó Árpád hídi autós Budapest közigazgatási határain belül szabadon mozoghat. Az InfoRádió Rab Ferencet, a Fővárosi Főügyészség helyettes szóvivőjét kérdezte az ügyben.

Seremet Sándor: fontos jelzést küldött Orbán Viktor a kijevi látogatásával

A miniszterelnök kijevi látogatása cáfolja azt a narratívát, amely szerint a magyar kormány ukránellenes lenne – erről beszélt az InfoRádióban a Magyar Külügyi Intézet vezető kutatója, a Neumann János Egyetem Eurázsia Központ kutatója.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.03. szerda, 18:00
Giró-Szász András
politikai tanácsadó
Óriási bukás készül Európa egyik legerősebb országában - 5 sorsdöntő kérdés, amire megéri holnap figyelni

Óriási bukás készül Európa egyik legerősebb országában - 5 sorsdöntő kérdés, amire megéri holnap figyelni

A fordulatokkal teli másfél hónapos kampányidőszak a végéhez ért az Egyesült Királyságban, holnap az állampolgárok Anglia, Wales, Skócia és Észak-Írország-szerte a szavazóurnákhoz járulva fognak ítéletet mondani az elmúlt 14 év konzervatív kormányzásáról. A Keir Starmer vezette Munkáspárt győzelméhez nem fér kétség, viszont számos, a jövőre nézve kulcsfontosságú kérdést befolyásolhat akár egy-két százalékpontnyi különbség is a végeredményben. A tét tehát óriási mindegyik párt és az egész ország számára, így összeszedtük azt az öt legfontosabb szempontot, amelyeket érdemes majd figyelemmel követni a holnap éjjeltől megállás nélkül érkező adatok értelmezésékor.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×