eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 29. szombat Péter, Pál
Police light on a car of the german police
Nyitókép: fhm/Getty Images

Előzetesben a képviselő, aki robbantott a kárpátaljai tanácsülésen

A kárpátaljai Ungvár város járási bírósága – óvadék letételének lehetősége nélkül – két hónapos előzetes letartóztatásra ítélte Szergej Batrint, a kárpátaljai Keretszkovszkij falusi tanács képviselőjét, aki a falusi tanács ülésén három gránátot robbantott fel.

Mint arról az Infostart is beszámolt, huszonhárman megsebesültek, közülük hatan súlyos állapotban kerültek kórházba, miután az egyik kárpátaljai képviselő három gránátot is a vitatkozó testület tagjai közé dobott. Kórházi információk szerint az egyik súlyos sérült végtagjainál amputálni kellett.

A járásbíróság a Facebook-oldalán számolt be a férfi letartóztatásáról – számolt be az Index. „December 17-én az Ungvári Városi Kerületi Bíróság nyomozási bírójának döntése értelmében az 54 éves ukrán állampolgárral, a kárpátaljai VIII. kerületi Huszti járás Keretszkij falusi tanácsának jelenlegi képviselőjével szemben, akit a VIII. cikkely 2. része szerinti bűncselekmény elkövetésével gyanúsítanak, óvadék letétele nélküli előzetes letartóztatás formájában megelőző intézkedés alá vonták” – áll a közleményben.

Az is kiderült, hogy a férfit Ukrajna Büntetőtörvénykönyvének 258. cikkelye alapján

terrorista cselekmény elkövetésével gyanúsítják

– közölte a Sztrana. „A robbanások következtében az ülésteremben jelen lévő 23 személy különböző súlyosságú sérüléseket szenvedett” – tette hozzá a bíróság.

Egy nappal korábban az ukrán hírszerzés tájékoztatta a rendőrséget Batrin szándékairól. A hírszerző szolgálat azt is megerősítette, hogy az incidens előtt Batrin búcsúlevelet hagyott otthonában.

Vitalij Glagola újságíró a Telegram-oldalán minap arról számolt be, hogy a merénylő felébredt a kórházban. Glagola szerint annak ellenére, hogy a férfi állapota súlyos, a rendőrség már ki is hallgatta a képviselőt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
Béketervet készít Ukrajna a háború befejezésére, az orosz hadsereg elfoglalta Razdolivkát – Híreink az ukrajnai háborúról szombaton

Béketervet készít Ukrajna a háború befejezésére, az orosz hadsereg elfoglalta Razdolivkát – Híreink az ukrajnai háborúról szombaton

Hammer típusú okosbombával támadták az ukrán légierő tagjai az oroszországi Belgorod megyét. Mindeközben Csasziv Jar heves ostrom alatt áll, termobárikus fegyverekkel lőtték a várost. Tegnap délutánra az orosz hadsereg elfoglalta a donyecki Razdolivkát, a közép-ukrajnai Dnyipro városában pedig orosz rakétacsapás ért egy kilencemeletes lakóépületet. Tegnap újabb villámszankciókról döntött az EU az oroszok ellen, az amerikai hadsereg pedig 4,5 milliárd dollár értékű többéves szerződést ítélt oda a Lockheed Martinnak. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. június 28. 22:05
×
×
×
×