eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály
Nyitókép: Pixabay

Óriások szövetsége: összefog a Facebook és az Amazon

A társulás oka, hogy a két óriás megijedt a TikToktól, mindkét fél azt kapja, amire már évek óta vágyott.

A Meta megnyitja közösségimédia-felületeit az Amazon előtt, felhasználói így egy kattintással vásárolhatnak a legnagyobb online áruházban - írja a TechCrunch alapján az Index. A portál szerint az üzlet hírét a Disruptive Digital vezérigazgatója, Maurice Rahmey szivárogtatta ki egy LinkedInen közzétett bejegyzésében.

A Meta évek óta foglalkozik az online vásárlási funkciók bevezetésével, de ezek nem bizonyultak elsöprő sikernek, 2022 októberében be is zárták élő shoppingszolgáltatásukat, hogy a TikTok-utánzat Reelsre koncentrálhassanak. Az Amazonnal is hasonló a helyzet, akik online áruházként piacvezetők, viszont a közösségi médiába szerettek volna betörni, szintén sikertelenül. Instagramnak megfeleltethető platformjukat, a Sparkst 2019-ben zárták be és ők is a TikTok ihlette fotó-videó folyam felé fordultak - írja a portál.

A mindkét esetben felbukkanó TikTok úgy lett a harmadik "fantomszereplő" a most megkötött üzletben, hogy több mint 150 millió felhasználójával szeptemberben belépett az e-kereskedelem területére.

Azóta az Amazon egyre inkább piaci fenyegetésnek tekinti, a Metát pedig az terelte az Amazon felé, hogy az Apple korlátozta eszközein a felhasználói adatok gyűjtését, az egyezséggel azonban a korlátozás megkerülhető.

A Meta–Amazon-partnerség lényege, hogy az Instagram és Facebook felhasználói meglévő Amazon-fiókjukhoz kapcsolhatják profiljukat, így anélkül tudnak egy kattintással vásárolhatnak, hogy a közösségi média felületét el kellene hagyniuk. Az együttműködés lehetővé teszi, hogy a felhasználók szokásainak elemzésével hatékonyabban célzott hirdetési lehetőségekhez juthat a számára kedvezőtlen piaci körülményeket megszenvedő Meta, és az eladások felpörgetésével megemelheti mindkét fél jutalékból befolyó bevételeit.

Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×