eur:
393.13
usd:
363.58
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Hátra hagyott, földbe vájt orosz katonai állás a Herszon megyei Arhanhelszke település közelében 2022. november 6-án.
Nyitókép: MTI/EPA/Hannibal Hanschke

Orosz légitámadás érte Ukrajna déli és nyugati területét

Az elmúlt 24 órában az orosz erők 35 légitámadást hajtottak végre Herszon régió ellen.

Egy helyi lakos meghalt szerdán kora reggel az orosz erőknek a dél-ukrajnai, Herszon megyei Beriszlav település elleni légitámadásában - közölte Olekszandr Prokugyin régiós kormányzó

Tájékoztatása szerint hét óra húsz perc körül irányított légibomba csapódott a város egyik lakónegyedére, amely egy házat talált el. Az áldozat egy 42 éves férfi - írta a Telegram üzenetküldő alkalmazáson.

A hét elején a helyi hatóságok a folyamatos bombatámadások miatt elrendelték a gyermekes családok kötelező evakuálását Herszon megye három körzetéből. A hatóságok szerint 23 településről

802 gyermeket és családjukat kell evakuálni.

A nyugat-ukrajnai Hmelnickij megyében orosz dróntámadásban megrongálódott egy infrastrukturális létesítmény az éjszaka során - közölte szerdán egy tisztviselő.

"Sepetyivka körzetben az ellenséges légi célpontok lelövésekor a roncsok egy kritikus infrastrukturális létesítmény területére zuhantak" - számolt be a Telegram üzenetküldő alkalmazáson Szerhij Tyurin, a régió egyik magas rangú tisztviselője. Elmondta, hogy a robbanáshullám lakóépületeket és járműveket rongált meg, és legalább 16 ember szenvedett különböző fokú sérüléseket.

Az ukrán hadsereg azt közölte a Facebookon, hogy a légierő az éjszaka folyamán megsemmisítette mind a 11 orosz drónt, amelyet Ukrajna ellen indítottak.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×