eur:
395.4
usd:
368.55
bux:
71841.69
2024. július 2. kedd Ottó
Izraeli rakéta csapódik be Gázába 2023. október 12-én. A Gázai övezetet irányító Hamász palesztin iszlamista szervezet október 7-én többfrontos támadást indított Izrael ellen, több mint 1200 izraeli életét vesztette, a Hamász elleni izraeli válaszcsapások közel 1200 ember halálát okozták a Gázai övezetben.
Nyitókép: MTI/EPA/Mohamed Szaber

Izrael most először használta élesben high-tech fegyverét - videó

Az izraeli hadsereg GPS- és lézervezérelt lövedéket lőtt egy Hamász állásra, először szerepelt harctéren az Iron Sting.

Nemrég hozta nyilvánosságra az izraeli légierő azt a felvételt, amin az Iron Sting elnevezésű, csúcstechnológiás fegyverét először beveti - adta hírül a HVG az NDTV alapján. A Maglan nevű egység arra használta a fejlesztést, hogy likvidálja a Hamász rakétaindító állását a Gázai övezetben, ahonnan Izraelt lőtték.

Az Iron Sting egy 120 milliméteres aknavetős rendszer, amelynek lövedékét GPS és lézeres vezérlés segít célba juttatni. Hatótávolsága 1–12 kilométer, 2021-ben mutatta be az izraeli védelmi minisztérium.

Felvétel is készült a csúcstechnológiás fegyver tűzkeresztségéről, melyet az Izraeli Légierő hivatalos X profilján tett közzé:

A Jerusalem Post szerint az Iron Sting nyílt terepen és városi hadviselésben is bevethető, a precíz célzás pedig lehetővé teszi, hogy lakott területen minimalizálják a járulékos károkat.

(A nyitókép illusztráció.)

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.02. kedd, 18:00
Yann Caspar
a Matthias Corvinus Collegium Európai Tanulmányok Műhelyének kutatója
Az összes ellene zajló eljárást megúszhatja Donald Trump – Joe Bidenék nagyon kiborultak

Az összes ellene zajló eljárást megúszhatja Donald Trump – Joe Bidenék nagyon kiborultak

Az Egyesült Államok Legfelsőbb Bírósága hétfőn nyilvánosságra hozott döntésében úgy határozott Donald Trump ügyében, hogy az amerikai elnök tevékenységeinek "magját" abszolút immunitás, hivatalos cselekedeteit pedig vélelmezett mentelmi jog védi. A történelmi határozatot, amely értelmében tovább húzódik Trump büntetőjogi felelősségre vonása, a republikánusok kitörő örömmel üdvözölték, míg Joe Biden amerikai elnök és demokrata párttársai élesen kritizálták.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×