eur:
393.08
usd:
363.55
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
NEW YORK, NEW YORK - OCTOBER 13: Posters of kidnapped Israeli citizens given to officials at the United Nations during a meeting with families of hostages kidnapped by Hamas on October 13, 2023 in New York City. The Palestinian militant group Hamas launched a surprise attack on Israel from Gaza killing more than 1,300 people and wounding thousands. The attack prompted a declaration of war by Israeli Prime Minister Benjamin Netanyahu, and retaliatory strikes by the Israeli army have bombarded Gaza. (Photo by Noam Galai/Getty Images)
Nyitókép: Noam Galai

Számháború indult a Hamász túszairól

Az iraeli hadsereg szerint 120 civilt hurcoltak el. Korábban a Hamász 130-ről beszélt, de más források szerint a szám elérheti akár a kétszázat is.

Több mint 120 civilt tartanak fogva a Hamász radikális palesztin mozgalom fegyveresei Gázában - közölte az Izraeli Védelmi Erők (IDF) X (korábban Twitter) közösségi oldalán szombat reggel.

Korábban a Hamász 130-ről beszélt, de más források szerint a szám elérheti akár a kétszázat is. Ugyanakkor pénteken azt közölték, hogy 13 túsz meghalt az izraeli bombázásokban.

A Jerusalem Post arról számolt be, hogy az izraeli hadsereg a gázai övezetbe való behatolása során eltűnt izraeliek holttestére bukkant. A lap tudósítása szerint a holttesteket pénteken találta meg a 7. dandár a határvidéken. A lap nem közölte a halottak számát, csak annyit írt, hogy a holttesteket izraeli területre vitték.

Az izraeli hadsereg jelezte, hogy kivizsgálja a Jerusalem Post jelentését.

Az Izraeli Védelmi Erők közlése szerint a hadsereg már több korlátozott behatolást hajtott végre Gázában a várható szárazföldi offenzíva előtt.

Címlapról ajánljuk

Lapértesülés: a Schadl-ügy egyik tanúja vesztette életét az Árpád hídi tragédiában

B. Ervin a Suzukiban ült, hírek szerint az élettársával, mindketten azonnal meghaltak. A férfit korábban Schadl György biztatta arra, hogy pályázzon végrehajtónak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×