eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 7. vasárnap Apollónia
Izraeli ellentámadásban rakétacsapás ér egy lakóövezetet Gáza városában 2023. október 7-én. A Hamász palesztin iszlamista szervezet rakétaáradatot zúdított Izrael déli és középső részére a Gázai övezetből, és több tucat fegyverese hatolt be izraeli településekre. Legkevesebb hetven izraeli civilt gyilkoltak meg és több tucat embert túszul ejtettek, mintegy 900 sebesültet kórházban látnak el. Izrael teljes mozgósítást rendelt el.
Nyitókép: MTI/AP/Fatima Sbair

Közölte céljait a Hamasz

Nagy győzelem küszöbén állunk- jelentette ki szombat este Iszmáil Haníje, a Hamász palesztin radikális mozgalom vezetője, miután fegyveresei meglepetésszerű, összehangolt támadást hajtottak végre Izrael ellen, eddig mintegy 150 ember halálát és 1100 sebesülését okozva, valamint elraboltak több tucatnyi izraelit.

"Elég volt, el kell vágnunk a felkelések és forradalmak végtelen ciklusát, amelyben a célunk, hogy harc árán felszabadítsuk a földünket, és kiszabadítsuk minden emberünket az (izraeli) börtönökből" - jelentette ki a rendszerint Dohában tartózkodó Hamász-vezető a mozgalom televíziójában, az al-Aksza TV-ben elmondott beszédében.

Haníje közölte:

a fegyveres palesztin szervezetek a gázai övezeti harcokat Ciszjordániára és Jeruzsálemre is ki akarják terjeszteni.

"A harc behatolt a cionista entitás szívébe" - jelentette ki.

Az Irán támogatását élvező, a Gázai övezetet irányító Hamász mintegy háromezer rakétát lőtt ki izraeli területre, valamint mintegy ezer fegyverese behatolt oda, és az izraeli N12 News televízió jelentése szerint már legkevesebb 150 izraeli halálát, 1100-nak pedig a sebesülését okozta, valamint több tucatnyi izraelit elrabolt, és túszként fogva tartja.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
Meglepő felmérés készült az elektromos autókról: az amerikaiak fele visszacserélné őket robbanómotorosra

Meglepő felmérés készült az elektromos autókról: az amerikaiak fele visszacserélné őket robbanómotorosra

Megjelent a McKinsey legfrissebb autóipari trendekre vonatkozó globális fogyasztói felmérése, amelyben több izgalmas megállapítás is található. Természetesen az anyag gerincét az elektromos autózás teszi ki, erre vonatkozik a legtöbb kérdés, és az látszik, hogy a fogyasztók egyre nagyobb hajlandóságot mutatnak az elektromos autók vásárlására, de többek között a töltéssel és a költségekkel kapcsolatos vélt vagy valós aggályok továbbra is komoly korlátot jelentenek. A felmérés ezen felül megállapítja azt is, hogy globálisan az EV-tulajok 29 százaléka akar visszaváltani belső égésű motoros autóra, míg az USA-ban ez az arány közelíti az 50 százalékot.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×