eur:
394.83
usd:
367.95
bux:
72288.23
2024. július 1. hétfő Annamária, Tihamér
Az ukrán elnöki sajtóiroda által közreadott képen áldozatokat keresnek a romok között mentők Hrozában 2023. október 5-én, miután orosz rakétatámadás érte a kelet-ukrajnai Harkiv közelében fekvő falut. Ukrán források szerint legalább 47 ember életét vesztette.
Nyitókép: MTI/AP/Ukrán elnöki sajtóiroda

Szergej Akszjonov: a cél az ukrajnai rendszerváltás, bármilyen áron

A Krím vezetője szerint Ukrajna teljesen eladta magát a Nyugatnak.

Szergej Akszjonov, a 2014-ben elcsatolt Krím vezetője a Krim 24 televíziós csatorna adásában kijelentette: a "különleges hadművelet" célja az ukrajnai rendszerváltás, nem fontos, milyen úton. Érvelése szerint a "kijevi rezsim" hozta Ukrajnát a jelenlegi állapotba, "háborúba sodorta az országot, és teljesen eladta magát a Nyugatnak".

Úgy vélekedett, hogy a Krímet nem fenyegeti ukrán szárazföldi támadás, mert az orosz hadsereg biztos védelmet nyújt a félszigetnek. Akszjonov Odesszát, Mikolajivot és Harkivot "történelmi jogon" orosz városnak nevezte.

(A nyitóképen: Az ukrán elnöki sajtóiroda által közreadott képen áldozatokat keresnek a romok között mentők Hrozában 2023. október 5-én, miután orosz rakétatámadás érte a kelet-ukrajnai Harkiv közelében fekvő falut. Ukrán források szerint legalább 47 ember életét vesztette.)

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.02. kedd, 18:00
Yann Caspar
a Matthias Corvinus Collegium Európai Tanulmányok Műhelyének kutatója
Kicsit kezd magára találni Amerika

Kicsit kezd magára találni Amerika

A vasárnapi francia választást követően nagy emelkedést figyelhettünk meg a piacnyitásban az európai tőzsdéken, a legnagyobb ralit a francia tőzsdénél láthattuk. Később kicsit romlott a hangulat, de az alapvetően így is pozitív miliőben alultejesítő volt a magyar tőzsde, elsősorban az OTP gyengélkedésének köszönhetően. A tengerentúlon kisebb mozgások voltak megfigyelhetőek a nyitáskor, a Tesla azonban nagyot emelkedik a holnapi értékesítési adatok előtt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×