eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
Emmanuel Macron francia elnök sajtóértekezletet tart az Európai Unió és a 33 országot tömörítő Latin-amerikai és Karibi Államok Közössége (CELAC) harmadik csúcstalálkozóján Brüsszelben 2023. július 18-án.
Nyitókép: MTI/EPA/Olivier Matthys

Kormányválsághoz vezethet a bevándorlási törvényjavaslat Franciaországban

A koalíciós partnerek bizalmatlansági indítvánnyal fenegetik Emmanuel Macron elnököt.

Bizalmatlansági indítványt adhat be a kormányt támogató Köztársaságiak pártja, ha az Emmanuel Macron vezette kormánypárt keresztülveri az illegális migránsok legalizálását lehetővé tevő bevándorlási törvényt – jelentette be a kormányt támogató Köztársaságiak (LR) első embere. A kormánnyal szövetséges centrista Demokratikus Mozgalom (MoDem) sem támogatja a diktatórikus módszer alkalmazását – írja a hirado.hu.

„Soha nem fogunk megszavazni egy olyan szöveget, amely csalásra buzdítja az illegális bevándorlókat!” – hangsúlyozta Bruno Retailleau, az ellenzéki jobbközép Köztársaságiak szenátusi frakciójának vezetője a CNews francia hírtelevíziónak nyilatkozva.

A francia kormány bevándorlási törvényjavaslata a „hiányszakmákban” dolgozó, papírokkal nem rendelkező bevándorlók státusának törvényesítését írja elő. Bár mindössze egy hónap van csak hátra addig, hogy a szenátus november 6-án a javaslatot megvizsgálja, a konzekvensen bevándorlópárti Gérald Darmanin belügyminiszter törvényjavaslata még nem talált többségre a testületben.

Bruno Retailleau arra utalt, hogy a törvény elfogadása esetén a státusukat legalizálni óhajtó migránsoknak mindössze valami papírt kéne szerezni arról, hogy valahol alkalmazzák őket.

A konzervatívok heves ellenállását látva a kormányzat részéről kilátásba helyezték, hogy Emmanuel Macron köztársasági elnök ismét él a törvényes lehetőséggel, amely lehetővé teszi, hogy az államfő a törvényhozás nélkül, egy személyben érvényesítsen egy törvényjavaslatot.

Ha így tesz, akkor bizalmatlansági indítv-ánnnyal nézhet szembe az elnök, mert a republikánusok régóta ellenzik a bevándorlási törvény 3. cikkelyét, amely a munkaerőhiánnyal küzdő ágazatokban dolgozó, az országban illegálisan tartózkodó, papírokkal nem rendelkező munkavállalók legalizálásáról rendelkezik.

Szintén ellenzi a törvény alkalmazásáta centrista MoDem, a kormányzó Reneszánsz párt szövetségese.

Címlapról ajánljuk

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
Elindult a fővárosi gigaberuházás, amit még a válság sem tudott eltörölni

Elindult a fővárosi gigaberuházás, amit még a válság sem tudott eltörölni

A 2005-ös indulást követően 2006-ban másodszor került sor a Portfolio ingatlankonferenciájának, a Property Investment Forumnak a megrendezésére. Visszatekintő cikksorozatunk mostani részében a 2006-os ingatlanpiaci történésekkel foglalkozunk, kiemelten a ma már mindenki által jól ismert budapesti óriásprojekt, a Corvin Sétány indulásával, az irodapiac kihívásaival és azzal, hogy milyen folyamatok okoztak egyre nagyobb bizonytalanságot a nemzetközi piacokon. Nézzük, mi történt a 2006-os Property Investment Forumon és a hazai ingatlanpiacon!

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×