eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 7. vasárnap Apollónia
Railjet. Forrás: Öbb / Wikipédia
Nyitókép: Forrás: ÖBB / Wikipédia

A MÁV nagy bejentést tett a Railjetekről, ennek örülni fog

Újabb változást jelentett be az osztrák államvasutak: nem hétfőtől, csak szerdától kell átszállniuk a railjetutasoknak Bécsben

Az osztrák állami vasúttársaság, az ÖBB a múlt héten arról tájékoztatta magyar partnerét, hogy az 1-es fővonal felújításából következő menetrendi bizonytalanságok miatt a Budapestről Bécsen keresztül München, Salzburg stb. felé közlekedő railjet xpress járatait átmenetileg csak Bécsig közlekedteti, ott az utasoknak át kell szállniuk másik járatokra.

Az intézkedést október 2-ától vezették volna be, de vasárnap késő este az osztrák államvasutak arról tájékoztatta a MÁV-ot, hogy néhány nappal elhalasztják a változás életbe léptetését.

Az ÖBB tájékoztatása alapján előreláthatólag október 4-től áll be a menetrendi változás,

azaz csak szerdától fognak rövidebb útvonalon közlekedni a felsorolt railjet xpress járatok (rjx 60, rjx 62, rjx 64, rjx 66, rjx 68).

Addig továbbra is teljes útvonalon járnak a Budapest-Keleti pályaudvarról 7.40 és 15.40 között kétóránként Bécsen át Münchenbe induló railjetek, Bécsben nem kell átszállni.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
Szinte középkori állapotok uralkodnak a világ egyik legzártabb régiójában, mégis a globális versenyfutás fontos része lett

Szinte középkori állapotok uralkodnak a világ egyik legzártabb régiójában, mégis a globális versenyfutás fontos része lett

A 21. században a fokozódó globális versenyfutás miatt a hegemón szerepre törő hatalmak figyelmébe kerülnek olyan térségek is, amelyeket korábban szinte teljesen elfelejtett a világ. Ezek közé tartozik az Afganisztánhoz tartozó rendkívül szegény Wakhan-folyosó is, ahol szinte középkori állapotok uralkodnak. A völgy egyszerre több okból is a döntéshozók figyelmének középpontjába került, ráadásul egyszerre több ország is növelte az aktivitását. A növekvő érdeklődés vélhetően a jövőben sem fog alább hagyni, mivel túl sok potenciál rejtőzik az elszigetelt területben.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×