eur:
392.88
usd:
363.34
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Egy fekete medve (Ursus americanus) a Szegedi Vadasparkban 2014. október 5-én. A parkba a családjával érkező Botka László Szeged polgármestere örökbe fogadott két medvét, megtekintette az új medveházat, valamint bejárta a készülő kalandparkot.
Nyitókép: MTI Fotó: Rosta Tibor

Túl otthonosan mozgott a medve San Benedetto de Marsiban, kilőtték

Lelőtték az egyik olasz nemzeti parknál Amarenát, a nőstény barnamedvét, aki bocsaival L'Aquila megye több településén megfordult már - közölték a helyi olasz hatóságok pénteken.

A lelőtt medve tetemére csütörtökön az Abruzzo, Lazio és Molise régiók határán fekvő természetvédelmi terület alkalmazottjai találtak rá San Benedetto dei Marsi falu határában - közölte a park igazgatósága Facebook-bejegyzésben, egyben kifejezve sajnálatát az állat megölése miatt.

A medvét egy férfi lőtte ki, állítása szerint azután, hogy a birtokára tévedt. Azt vallotta, hogy megrémült, de csak rá akart ijeszteni az állatra, nem állt szándékában megölni.

Olaszországban jelenleg tilos barnamedvére vadászni. De egyre hevesebb vita van kibontakozóban a városba tévedt medvékről, miután a vadállatok kertekbe, otthonokba törnek be, vagy feltúrják a hulladéklerakókat. Tavasszal az ország északi részében egy medve rátámadt egy 26 éves futóra, aki meghalt.

A nemzeti park vezetése, valamint állatvédők szerint semmivel sem indokolható Amarena kilövése, a nőstény medve ugyanis soha nem jelentett veszélyt az emberekre. Amarenát - magyarul fekete cseresznyét - már ismerték a környéken élők, medvebocsai társaságában több alkalommal tévedt be a településekre.

A park erdészei drónokkal keresik az árván maradt bocsokat. A nemzeti park területén pár évvel ezelőtt még 100 barnamedve élt, ez a szám azonban mára 60 közelébe csökkent.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×