eur:
396.11
usd:
354.53
bux:
74905.79
2024. szeptember 27. péntek Adalbert
Nyitókép: Pixabay

Párizs betiltja a pónizást

Állatvédő szervezetek nyomására Párizs önkormányzata 2025-től betiltja a pónilovaglást - jelentette pénteken az AFP francia hírügynökség.

A francia főváros közparkjaiban népszerű gyerekprogramot a szervezetek és állatvédő aktivisták azért ellenzik, mert szerintük az állatok egyáltalán nem érzik jól magukat ilyen alkalmakon, nem bánnak jól velük.

A betiltásért folytatott kampány során a Paris Animaux Zoopolis (PAZ) nevű állatvédő szervezet petíciót is indított, melyet több mint 8400-an írtak alá.

"A pónik nem játékszerek. A gyerekek nem tanulnak semmit róluk, csak azért, mert felülnek rájuk, semmiféle érzelmi kapcsolat nem alakul ki köztük. Az egész csupán szórakoztatóeszközzé silányítja ezeket az állatokat" - jelentette ki Amandine Sansivens, a PAZ egyik aktivistája.

Évek óta tartó tiltakozásuk során a szervezetek azzal is megvádolták a pónilovaglás szervezőit, hogy az állatoknak nem biztosítanak folyamatosan vizet, és hosszú órákon át kell kínlódniuk teherautókon, míg a parkokba szállítják őket.

A párizsi polgármesteri hivatal még 2021-ben fogadta el a pónik védelmét szolgáló rendelkezést, júliusban pedig visszavonták a pónilovaglásra kiadott engedélyeket is.

A több ilyen programot szervező AnimaPoney nevű cég vezetője, Stéphane Michaud mindazonáltal leszögezte: az ő állatai csupán 150 napot dolgoznak évente.

"Pónikkal dolgozom 35 éve; ismerem a szükségleteiket, mindenük megvan, ami kell nekik" - jelentette ki.

A döntés nem aratott osztatlan sikert a szülők körében sem: egyikőjük újságíróknak azzal érvelt, hogy a pónilovaglás egyfajta jutalom a gyerekeknek, akik szeretnek érintkezni az állatokkal.

Címlapról ajánljuk
Kormányválság alakult ki Csehországban, koalíciós tárgyalások jönnek

Kormányválság alakult ki Csehországban, koalíciós tárgyalások jönnek

Azután, hogy Petr Fiala miniszterelnök kedden bejelentette, meneszteni kívánja a kabinetből Ivan Bartos kalózpárti kormányfőhelyettest és regionális fejlesztési minisztert, mert nem elégedett a munkájával, a Kalózpártnál "robbant a bomba". Bartos szerint Fiala megszegte a koalíciós szerződést.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.27. péntek, 18:00
Steinbach József
a Magyarországi Református Egyház Zsinatának lelkészi elnöke
Megváltoztatja nukleáris doktrínáját Oroszország, Vuhledárban folynak a harcok – Háborús híreink csütörtökön

Megváltoztatja nukleáris doktrínáját Oroszország, Vuhledárban folynak a harcok – Háborús híreink csütörtökön

Vlagyimir Putyin orosz elnök szerdán bejelentette, megváltoztatja Oroszország nukleáris doktrínáját, kifejezetten azzal a céllal, hogy szükség esetén atomcsapást tudjon mérni Ukrajnára. Eszerint nukleáris csapással lenne sújtható egy olyan agresszor állam is, amely nem rendelkezik nukleáris fegyverrel, de egy másik, atomfegyverekkel rendelkező ország támogatását élvezi. Utóbbi az Egyesült Államokra és Ukrajnára vonatkozhat. Orosz jelentések szerint újabb két települést foglaltak el Donyeck megyében, és már az egykor 14 ezres város, Vuhledár belterületén folynak a harcok.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×