eur:
392.88
usd:
363.4
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Elektromos rásegítésű kerékpárok az MVM Csoport Szentendrei úti székházában 2021. augusztus 10-én. A társaságcsoport a Hellovelo Zrt.-vel közösen elindította munkavállalói számára pilot projektjét, amelynek keretében kezdetben ötven elektromos bicikli bevonásával vizsgálja a kerékpárok munkáltatói juttatásként való alkalmazhatóságát, arra ösztönözve a dolgozókat, hogy minél többen járjanak kerékpárral munkahelyükre.
Nyitókép: MTI/Mónus Márton

Felrobbanhat a villanybicikli, ha nem vigyázunk!

New York-ban már 13-an meghaltak az elektromos kerékpárok okozta robbanások és tüzek miatt.

Az amerikai nagyvárosban csak ez év eleje óta 114 tűzesetet okoztak, ami 74 személy sérülésével és 13 halálos áldozattal járt - adta hírül az autoszektor.hu.

Ezért most a fogyasztói szövetségek és a tűzoltók felszólítják az amerikai hatóságokat, hogy hozzanak létre olyan nemzeti biztonsági szabványokat, amelyek kivonják a forgalomból a nem biztonságos és rossz minőségű akkumulátorokkal üzemelő e-kerékpárokat.

Eric Adams, New York polgármestere már hónapok óta kongatja a vészharangot: „Konkrét lépésekre van szükség, nemcsak állami, hanem szövetségi szinten is”

A riadóláncba beszállt Chuck Schumer és Kirsten Gillibrand is: a két szenátor törvényjavaslatot nyújtott be, amely kötelező biztonsági előírásokat állapítana meg az e-kerékpárokra és az azokat működtető akkumulátorokra. Azt remélik, hogy a szigorúbb biztonsági előírásokkal és a megfelelőségi tesztekkel el lehet kerülni az akkumulátorok meghibásodásából eredő tragédiákat.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×