eur:
394.83
usd:
367.43
bux:
71456
2024. július 3. szerda Kornél, Soma
M2 Bradley amerikai lövészpáncélosok Ukrajnában. Forrás:Twitter/Zlatti71
Nyitókép: Forrás:Twitter/Zlatti71

A nagy sikerű Bradley-k új változatával erősít az amerikai hadsereg

Az M113-ast válthatja majd le az AMPV.

Megrendelte az amerikai hadsereg az AMPV (Armored Multi-Purpose Vehicle – Páncélozott Többcélú Jármű) páncélozott harcjármű sorozatgyártását – írja a Portfolio a Defense News híre alapján.

Az AMPV az amerikai M113-as páncélozott szállító harcjármű utódja lesz. A BAE Systems fejlesztette, a katonai jármű lényegében az - ukrán harctéren nagy sikerrel szereplő - M2 Bradley gyalogsági harcjármű torony nélküli változata.

Az Egyesült Államok első körben 91 AMPV-t tervez rendszerbe állítani, a járművekért 555 millió dollárt fizetnek majd. Korábban 197 ilyen jármű beszerzését rendelték el, de a költségvetés egy részét inkább Ukrajna támogatására fordították a döntéshozók.

Hosszabb távon várhatóan körülbelül 2900 AMPV-t állít majd rendszerbe az amerikai hadsereg. Ahogy a leváltani tervezett M113-ok, ezek is elsősorban gyalogsági alakulatok szállítására és támogatására specializált, páncélozott katonai járművek, de van az AMPV-nek egészségügyi, parancsnoki és aknavetős változata is.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.03. szerda, 18:00
Giró-Szász András
politikai tanácsadó
Sikerült a csúcsdöntés Amerikában

Sikerült a csúcsdöntés Amerikában

Ázsiában ma reggel felemás hangulatban telt a kereskedés, ezt követően pedig Európában egész nap estek a tőzsdék, igaz, az amerikai nyitást követően kisebb felpattanást láthatunk, míg a tengerentúlon óvatos mozgásokkal telik egyelőre a kereskedés. Az amerikai tőzsdén különösen a Teslára ajánlott figyelni, miután a várakozásokat meghaladó kiszállítási számokat közölt a vállalat a második negyedévre vonatkozóan.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×