eur:
394.91
usd:
366.01
bux:
71498.04
2024. július 3. szerda Kornél, Soma
Az Olenyegorszkij Gornyak orosz hadihajó az oroszországi Novorosszijszk kikötőjében 2023. augusztus 4-én. Az orosz védelmi minisztérium szerint az éjjel az Olenyegorszkij Gornyak és egy másik hadihajó elhárította az ukrán hadsereg két tengeri drónnal megkísérelt támadását a fekete-tengeri haditengerészeti támaszpont ellen.
Nyitókép: MTI/AP

Sikerülhetett harcképtelenné tenniük az ukránoknak egy orosz hadihajót – videó

A Olenyegorszkij Gornyak nevű hajó egy péntek reggeli dróntámadásban kaphatott találatot.

Megsérült egy orosz hadihajó az oroszországi Novorosszijszk haditengerészeti támaszpontnál a pénteki tengeri dróntámadásban, amit az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU) és a haditengerészet közösen hajtott végre – jelentette az Ukrainszka Pravda hírportál az Ukrán Biztonsági Szolgálatra (SZBU) hivatkozva.

„A támadás következtében az Olenyegorszkij Gornyak nevű, partraszállító hadihajó testén komoly sérülés keletkezett, és jelenleg nem tudja ellátni harci feladatait” – írta a portál.

A Kaszpi-tengeri Csővezeték-konzorcium (KPK) által kiadott tájékoztatás szerint a Novorosszijszk melletti terminál továbbra is normál üzemmódban szállítja az olajat a kikötött tartályhajóknak, az infrastruktúrában nem keletkezett kár.

Címlapról ajánljuk
Seremet Sándor: fontos jelzést küldött Orbán Viktor a kijevi látogatásával

Seremet Sándor: fontos jelzést küldött Orbán Viktor a kijevi látogatásával

A miniszterelnök kijevi látogatása cáfolja azt a narratívát, amely szerint a magyar kormány ukránellenes lenne – erről beszélt az InfoRádióban a Magyar Külügyi Intézet vezető kutatója, a Neumann János Egyetem Eurázsia Központ kutatója.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.03. szerda, 18:00
Giró-Szász András
politikai tanácsadó
Amerikai béketerv szivárgott ki Ukrajnáról, Kínával gyakorlatoztak közösen az orosz alakulatok – Ukrajnai háborús híreink szerdán

Amerikai béketerv szivárgott ki Ukrajnáról, Kínával gyakorlatoztak közösen az orosz alakulatok – Ukrajnai háborús híreink szerdán

Antony Blinken amerikai külügyminiszter és Andrij Jermak, az ukrán elnök kabinetfőnöke kedden Washingtonban találkozott, hogy megvitassák a NATO-tagországok azon szándékát, miszerint Ukrajnát közelebb hozzák a szövetséghez. A találkozóra éppen egy héttel a washingtoni NATO-csúcstalálkozó előtt került sor - számolt be a Reuters. AOroszország és Kína közös hadgyakorlatot tartott a határon átnyúló terrorizmus visszaszorításáért hétfőn. A két hatalom először tartott ilyen akciót Moszkva 2022-es ukrajnai inváziója óta – írja a South China Morning Post. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×