eur:
393.02
usd:
363.49
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Az ukrán elnöki sajtószolgálat által közreadott képen Volodimir Zelenszkij ukrán elnök (j2) látogatást tesz a Donyeck megyei Vuhledar és Marjinka közötti frontszakaszon, hogy felköszöntse az ott szolgálatot teljesítő ukrán katonákat a tengerészgyalogság napja alkalmából 2023. május 23-án.
Nyitókép: MTI/EPA/Ukrán elnöki sajtószolgálat

A harcok sűrűjében, Bahmutban járt Volodimir Zelenszkij

Az ukrán elnök maga számolt be arról, hogy meglátogatta az ország keleti részén, Bahmutnál húzódó frontot, és köszönetet mondott az ott harcoló ukrán katonáknak az elkötelezettségükért.

Az ukrán elnök hivatal azt közölte, hogy Zelenszkij Csasziv Jarba látogatott a Donyecki terület ukrán ellenőrzésű részében.

Az elnök a Telegram-csatornájára feltöltött videójában beszélt látogatásáról. A felvételen látható, hogy több katonával kezet ráz, és kitünteti őket az ukrán hadsereg különleges erőinek ünnepe alkalmából.

Zelenszkij arról is beszámolt, hogy a katonai parancsnokság tájékoztatta a front helyzetéről, erről azonban nem osztott meg részleteket.

Az ukrán hadsereg által indított ellentámadásban az ukrán erők Bahmutnál is súlyos harcokat vívnak az orosz csapatokkal,

amelyek tavasszal foglalták el a kelet-ukrajnai várost. Azóta megszállva tartják a rommá lőtt Bahmutot, amely az Ukrajna elleni orosz támadás előtt 70 ezer lakost számlált.

Az ukrán hadsereg a jelenlegi ellentámadásban kisebb sikereket jelentett, főként a délkeleti területeken.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×