eur:
395.01
usd:
367.84
bux:
71456
2024. július 2. kedd Ottó
Vlagyimir Putyin orosz elnök Szvetlana Csupsevával, a Stratégiai Kezdeményezések Ügynöksége vezérigazgatójával beszélget az Oroszországi Kreatív Gazdaság Fejlődés című kiállításon a moszkvai Zotov Kulturális és Oktatási Központban tett látogatásán 2023. május 30-án.
Nyitókép: MTI/AP/Szputnyik pool/Gavriil Grigorov

Vlagyimir Putyin tárgyalt Prigozsinnal és a Wagner-parancsnokokkal

A Kremlben zajlott a megbeszélés, amelyről most Dmitrij Peszkov elnöki szóvivő számolt be.

Erre 5 nappal a zsoldoscsapat lázadása után, június 29-én került sor Moszkvában, a Kremlben - írta a TASZSZ orosz hírügynökség.

Reagálva arra, hogy a francia Liberation című lap közölte, Prigozsin legalább egyszer járhatott a Kreml épületében a lázadás vége óta, Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő közölte: valóban volt ilyen találkozó. Vlagyimir Putyin 35 embert hívott meg rá, a megbeszélés majdnem 3 óra hosszan tartott, Jevgenyij Prigozsin Wagner-vezér és 34 Wagner-parancsnok és vezető részvételével.

A beszámoló szerint Putyin értékelte a Wagner helyzetét és a történteket, a harcosoknak további együttműködési lehetőségeket vázolt fel. A zsoldosok is elmondták a június 24-25-én történtekkel kapcsolatos álláspontjukat, és hangsúlyozták, hogy az elnök és a főparancsnok elkötelezett hívei, továbbá készek tovább harcolni a szülőföldjükért.

Jevgenyij Prigozsin holléte továbbra is intenzíven foglalkoztatja a nemzetközi közvéleményt. Legutóbb Feréroroszország közölte, hogy a zsoldosvezér visszatért Oroszországba, de a Peszkov múlt héten arról beszélt, hogy a Kremlnek nincs se szándéka, se képessége arra, hogy nyomon kövesse Prigozsin mozgását.

Címlapról ajánljuk
Folytatódik a cseh-szlovák testvércsata: Prága inkább fokozza Ukrajna támogatását

Folytatódik a cseh-szlovák testvércsata: Prága inkább fokozza Ukrajna támogatását

A cseh miniszterelnök szerint a cseh-szlovák kormányközi tárgyalások felújítása továbbra sincs napirenden. A legfelsőbb cseh vezetők a prágai várban vitatták meg az országot érintő legfontosabb külpolitikai kérdéseket, és úgy nyilatkoztak, hogy Csehország folytatja Ukrajna támogatását minden területen, beleértve a fegyverszállításokat is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.02. kedd, 18:00
Yann Caspar
a Matthias Corvinus Collegium Európai Tanulmányok Műhelyének kutatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×