eur:
393.14
usd:
363.58
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
A Wagner-csoport nevű orosz zsoldoshadsereg katonái az ukrajnai orosz katonai műveleteket irányító központ előtt Rosztov-na-Donuban 2023. június 24-én. Hajnalra nyílt katonai konfrontációvá fajult a Jevgenyij Prigozsin vezette Wagner-csoport és az orosz védelmi minisztérium viszálya. A magánhadsereg egységei legalább két helyszínen átléptek a megszállt ukrajnai térségekből Oroszország területére, és biztonsági szempontból kulcsfontosságú létesítményeket foglaltak el.
Nyitókép: MTI/EPA

Volt brit vezérkari főnök: Fehéroroszországból Kijev felé indulhat a Wagner

A Wagner-csoport támadást vezethet Kijev ellen Fehéroroszországból – figyelmeztetett Richard Dannatt brit tábornok, olvasható a Sky News hírportálján.

„Ukrajna vezetőinek védekezniük kell egy esetleges, Jevgenyij Prigozsin vezette támadás ellen, amelyet Fehéroroszországból indítanak Kijev ellen – mondta Richard Dannatt, a brit hadsereg korábbi vezérkari főnöke.

Hozzátette: „A tény, hogy Fehéroroszországba ment, némi aggodalomra ad okot. Amennyiben hatékony harci erőt tartott maga körül, akkor ismét fenyegetést jelent a Kijevhez legközelebb eső ukrán szárnyra. Lord Dannatt szerint „nagyon elképzelhető”, hogy Oroszország a Wagner-csoportot felhasználva megpróbálja ismét elfoglalni Kijevet.

Ugyanakkor úgy véli, Oroszország nem volt nyerte a szombati történéseknek, mivel „Putyin határozottan meggyengült. Az orosz hadsereg nyilvánvalóan zűrzavarban van”.

Címlapról ajánljuk

Lapértesülés: a Schadl-ügy egyik tanúja vesztette életét az Árpád hídi tragédiában

B. Ervin a Suzukiban ült, hírek szerint az élettársával, mindketten azonnal meghaltak. A férfit korábban Schadl György biztatta arra, hogy pályázzon végrehajtónak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×