eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
Nyitókép: YouTube/Vista Agenzia Televisiva Nazionale

A kórházból üzent pártjának és a világnak Silvio Berlusconi - videó

Egy hónapja került kórházba, az intenzív osztályra, azóta először szólalt meg nyilvánosan.

Ahogy arról az Infostart is beszámolt, a 86 éves politikus-milliárdost tüdőgyulladással kezelték. A betegséget Silvio Berlusconi leukémiája okozta, azért került kórházba. A vérképző rendszer rosszindulatú daganatos megbetegedése most tartós krónikus fázisban van a politikusnál.

"Itt vagyok, itt vagyok értetek, egy hónapja először hordok inget és zakót. (…) Nem álltam le, még az elmúlt hetekben sem, dolgoztam a párt új szerkezetén, és készen állok, hogy visszatérjek, és folytassuk közös harcunkat a szabadságért" – mondta Berlusconi a ministúdióvá alakított kórházi szobájában felvett videón. A felvételt előre rögzítették és pártja, a Forza Italia milánói kongresszusán adtak le – írta a 24.hu.

A La Republica értesülése szerint a hozzátartozók és orvosok aggódtak, hogy Berlusconi személyesen is megpróbál elutazni a kongresszusra, végül sikerült elérni, hogy csak videóüzenetet küldjön. A rendezvényen álló ováció fogadta a beszédet.

A jobboldali Forza Italia jelenleg része a Giorgia Meloni által vezetett koalíciós kormánynak, az alapító Berlusconi pedig mai napig elnöke a pártnak.

Címlapról ajánljuk

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×