eur:
393
usd:
363.47
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Füstölgő romok a helyszínen 2023. április 9-én, miután feltehetőleg robbanás következtében összedőlt egy lakóház a dél-franciaországi kikötővárosban, Marseille-ben. Legalábbb öt ember megsérült, és a belügyminiszter szerint még négy-tíz ember lehet a romok alatt, ahol tűz is keletkezett.
Nyitókép: MTI/EPA/Maxppp/Photopqr/La Provence/Franck Pennant

Halottakat találtak a francia tragédia helyszínén

Eddig két holttestet találtak a dél-franciaországi Marseille-ben összeomlott négyemeletes lakóház romjai alatt, legalább hat embert még mindig keresnek - közölte a helyi tűzoltóság hétfőre virradóra. A hatóságok azt közölték, az eltűntek között nincs gyerek.

Benoit Payan, a város polgármestere leszögezte: továbbra is gőzerővel folynak a mentési munkálatok.

"Ez az éjszaka a fájdalom éjszakája" - fogalmazott.

A lakóház szombat éjjel omlott össze, a hatóságok gyanúja szerint robbanás miatt, a mentési munkálatokat pedig nehezítette, hogy a ház összedőlését követően tűz keletkezett a romok alatt. A négyemeletes ház melletti két másik épület egyes részei szintén leomlottak.

A katasztrófa hírére a helyszínre érkezett Gérald Darmanin belügyminiszter is.

Emmanuel Macron francia elnök a Twitteren kifejezte együttérzését az érintettekkel és hozzátartozóikkal. Élisabeth Borne miniszterelnök szintén a Twitteren írt aggodalmáról és együttérzéséről.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×