eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
Ukrán tüzérek önjáró löveggel lövik az orosz állásokat a kelet-ukrajnai Donyecki területen fekvő Bahmutban 2022. november 10-én.
Nyitókép: MTI/AP/Roman Csop

A britek által küldött önjáró lövegek jelentek meg Ukrajnában

Kikerült a Twitterre az első olyan videó, amelyen AS-90 155mm-es önjáró tarackok mozognak már Ukrajna földjén.

Az Egyesült Királyság 30 ilyen löveget adományozott az ukrán hadseregnek, amelyeket feltehetően az újonnan alakult dandárok használnak majd. A videóból nem derül ki, hogy egyelőre csak gyakorlatoznak vele, vagy már a frontvonal közelében zajlik a manőver.

Három héttel ezelőtt Jens Stoltenberg a The Guardian című brit napilapnak arról beszélt, hogy Ukrajnát képessé kell tenni támadó hadművelet indítására és területek visszafoglalására.

A NATO főtitkára ugyanakkor kiemelte, hogy a szövetség nem részese a konfliktusnak, és a tagállamok saját hatáskörükben döntenek a fegyverszállításokról.

Címlapról ajánljuk

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×