eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 7. vasárnap Apollónia
Bahmutba érkezik az ukrán hadsereg egyik T-80U típusú tankja, amit korábban az oroszoktól zsákmányoltak. Forrás:Twitter/MilitaryLand.net
Nyitókép: Forrás:Twitter/MilitaryLand.net

Saját fegyvereikkel találják szembe magukat az oroszok Bahmutnál - képek

A Twitteren megjelent képes beszámolók szerint a hét elején harckocsikból álló erősítés érkezett a kelet-ukrajnai városba.

Mint arról az Infostart is beszámolt már, Bahmut birtoklásáért tavaly augusztus elseje óta véres harcokat vívnak az oroszok. A védők azonban mindeddig kitartottak, bár Moszkvában már többször is a város közeli elestét jósolták.

A legfrissebb orosz katonai jelentések is arról szólnak, hogy csapataiknak sikerült kiszorítaniuk az ukránokat a város körüli legfontosabb magaslatokról. Így Bahmut bevétele küszöbön áll.

Ennek azonban jócskán ellentmondanak a közösségi médiában megjelent képek, amelyeken ukrán harckocsik láthatók, amint Bahmutba érkeznek. Vagyis a védők nemhogy kitartanak, de erősítést is kapnak, illetve az oroszoknak még mindig nem sikerült bekeríteniük és az utánpótlástól elvágniuk az ukránokat.

A képekhez csatolt szöveg felhívja a figyelmet arra is, hogy egy kivételével az összes harckocsit az oroszoktól zsákmányolták.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 7. 14:53
×
×
×
×