eur:
393.46
usd:
365.97
bux:
71845.82
2024. július 1. hétfő Annamária, Tihamér
A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök a február 9-én kezdődő uniós csúcstalálkozó előkészítéseként közös videókonferencián vesz részt a lengyel, a belga, a finn és a máltai kormányfővel, a bolgár államfővel, valamint Charles Michellel, az Európai Tanács elnökével Sopronban 2023. február 7-én.
Nyitókép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

EU-csúcs: Orbán Viktor a béketáborról posztolt

„Tűzszünet!” – hangsúlyozta a miniszterelnök.

Magyarország továbbra is humanitárius és pénzügyi támogatást nyújt a Ukrajna számára – közölte Orbán Viktor miniszterelnök Twitter-üzenetében.

Az uniós tagországok vezetőinek csúcstalálkozóján résztvevő miniszterelnök azt írta: "Támogatjuk az azonnali tűzszünetet a további emberek halálának elkerülése érdekében. Magyarország a béketáborhoz tartozik!"

Tárgyalhat-e Orbán Viktor Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel az ukrán-magyar viszonyt terhelő dolgokról? – tették fel a kérdést Gulyás Gergelynek a csütörtöki Kormányinfón, miután kiderült, hogy Zelenszkij személyesen ott lesz a találkozón. A kancelláriaminiszter szerint tárgyalhatnak, főként az oktatási törvényről lehet szó, ha ilyen találkozó létrejön. Később újabb kérdésre azt válaszolta, hogy a program nap közben alakul ki.

Az EU-csúcs főbb témáiról Charles Michel, az Európai Tanács elnöke elmondta, a kétnaposra tervezett találkozó középpontjában a migrációs helyzet és az arra adható uniós válaszok, valamint Oroszország Ukrajna elleni háborúja, illetve a konfliktus okozta gazdasági helyzet áttekintése szerepel. Reményét fejezte ki, hogy a találkozó alkalmat ad Ukrajna igazságos békére irányuló kezdeményezésének megvitatására. Napirendre kerülnek még rövid és hosszú távú gazdasági és versenyképességi kérdések, a nulla nettó kibocsátású technológiák bevezetése.

A legforróbb téma a migrációé lehet, tekintve a szerdai osztrák fejleményeket.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
Elveszítheti az egyik legfontosabb nyugati szövetségesét Kijev, megkezdődött Nju-Jork ostroma – Ukrajnai háborús híreink hétfőn

Elveszítheti az egyik legfontosabb nyugati szövetségesét Kijev, megkezdődött Nju-Jork ostroma – Ukrajnai háborús híreink hétfőn

Vasárnap zajlottak a nemzetgyűlési választások Franciaországban, ahol az előzetes várakozásoknak megfelelően a Marine Le Pen nevével fémjelzett Nemzeti Tömörülés (RN) szerezte a legtöbb szavazatot. Az eredmények egyben azt is jelentik, hogy a szélsőjobboldali formáció előretörése átalakíthatja az Ukrajnával kapcsolatos párizsi politikát is. Az RN vezető politikusai korábban több alkalommal is azt mondták, hogy nem fogják megengedni, hogy francia katonák menjenek a kelet-európai országba. Az orosz alakulatok megkezdték a Horvlivkától nyugatra fekvő település, Nju-Jork ostromát. A városra elkezdték szórni a hatalmas pusztítást végző FAB-3000-es bombákat is. Cikkük folyamatosan frissül a háború legfrissebb eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×