eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 7. vasárnap Apollónia
Ukrán katona áll egy lövészárokban a kelet-ukrajnai Donyec-medencében levő Bahmutban 2023. január 11-én. Bahmut és Szoledár város térsége az utolsó olyan terület Donyeck megyében, amely még ukrán ellenőrzés alatt áll, és hónapok óta ádáz harcokat folytatnak érte az orosz és az ukrán erők.
Nyitókép: MTI/AP/Jevhen Maloletka

Egymillióért harcolnak a fronton az ukrán katonák

Február 1-től Ukrajnában változik a katonák bérezése. Van, akié csökken, a fronton harcolóké azonban emelkedik. Nagyjából egymillió forintnyi hrivnyát kapnak.

A katonák egy része kevesebb, másik részük nagyobb fizetést kap ettől a hónaptól. Az eddigi havi 30 000 hrivnya kiegészítő kifizetést törlik azon katonák esetében, akik a harci övezeten kívül, messze a hátországban teljesítenek szolgálatot - írja a Kárpáthír.

100 ezer hrivnyát, (nagyjából egymillió forintot) azoknak fizetnek, akik közvetlenül a fronton harcolnak.

Egyértelműsítették az alapfizetést is. A rendelet szerint az Ukrán Fegyveres Erők, a Nemzeti Gárda és az Ukrán Állami Határőrség tagjainak minimális bére nem lehet kevesebb, mint 20 100 hrivnya. Az Ukrán Állami Sürgősségi Szolgálat tagjai és az Ukrán Nemzeti Rendőrség rendőrei számára minimum 17 000 hrivnyára emelik a havi juttatásokat, közölte a védelmi minisztérium.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
Meglepő felmérés készült az elektromos autókról: az amerikaiak fele visszacserélné őket robbanómotorosra

Meglepő felmérés készült az elektromos autókról: az amerikaiak fele visszacserélné őket robbanómotorosra

Megjelent a McKinsey legfrissebb autóipari trendekre vonatkozó globális fogyasztói felmérése, amelyben több izgalmas megállapítás is található. Természetesen az anyag gerincét az elektromos autózás teszi ki, erre vonatkozik a legtöbb kérdés, és az látszik, hogy a fogyasztók egyre nagyobb hajlandóságot mutatnak az elektromos autók vásárlására, de többek között a töltéssel és a költségekkel kapcsolatos vélt vagy valós aggályok továbbra is komoly korlátot jelentenek. A felmérés ezen felül megállapítja azt is, hogy globálisan az EV-tulajok 29 százaléka akar visszaváltani belső égésű motoros autóra, míg az USA-ban ez az arány közelíti az 50 százalékot.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×