eur:
394.88
usd:
367.92
bux:
0
2024. június 25. kedd Vilmos
MTI/EPA/Jurij Kocsetkov
Nyitókép: MTI/EPA/Jurij Kocsetkov

USA: egy jel alátámasztja, hogy Oroszország szenved a szankcióktól

Az amerikai védelmi minisztérium szóvivője egy tegnapi sajtótájékoztatón beszélt arról, hogy Oroszország egyre nagyobb mértékben támaszkodik észak-koreai és iráni fegyverszállítmányokra.

Sabrina Singh szerint ez pedig azt bizonyítja, hogy a nyugati szankciók jelentősen korlátozzák az orosz hadiipar képességeit. A Portfolio azt írja, az amerikai védelmi minisztérium szóvivője annak apropóján beszélt, hogy tegnap szankciókat vetettek ki az orosz Wagner-csoportra, nemzetközi bűnszervezetként azonosítva a zsoldosbrigádot.

Sabrina Singh és a Pentagon úgy látja, a Wagner-csoport jelentős részben Észak-Koreából szerzi be fegyvereit, lőszereit, melyeket szerintük emberiségellenes bűncselekményekhez használnak.

"Mindez azt mutatja, hogy az orosz készletek elég gyorsan fogynak” – mondta Sabrina Singh, aki szerint ez elsősorban a nyugati szankciók hatékonyságát bizonyítja.

Címlapról ajánljuk
Ferencz Orsolya: relatív űrhajóshiány van a világban

Ferencz Orsolya: relatív űrhajóshiány van a világban

A kiválasztott magyar űrhajósok még itthon készülnek, de hamarosan az Egyesült Államokban folytatódik a kiképzésük, és a közelejövőben véglegesedik a kutatási programjuk is – mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Ferencz Orsolya űrkutatásért felelős miniszteri biztos.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.25. kedd, 18:00
Böcskei Balázs politológus, az IDEA Intézet stratégiai igazgatója
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×